najviše ih je u ugostiteljstvu

Broj slobodnih radnih mesta u Sloveniji najviši od 2008. godine

PoslovanjeRegionU fokusuVesti

12.8.2022 11:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Broj slobodnih radnih mesta u Sloveniji najviši od 2008. godine Broj slobodnih radnih mesta u Sloveniji najviši od 2008. godine
U Sloveniji je u drugom tromesečju oglašeno gotovo 25,9 hiljada slobodnih radnih mesta, što je šest odsto više nego u prvom kvartalu. Prema statističkom... Broj slobodnih radnih mesta u Sloveniji najviši od 2008. godine

U Sloveniji je u drugom tromesečju oglašeno gotovo 25,9 hiljada slobodnih radnih mesta, što je šest odsto više nego u prvom kvartalu.

Prema statističkom uredu, broj slobodnih radnih mesta tako je dostigao najveći nivo od 2008. godine, otkako sprovode to istraživanje. Najviše slobodnih radnih mesta bilo je u ugostiteljstvu, prenosi agencija Mina.

Na godišnjem nivou potražnja za novom radnom snagom porasla je četvrtinu, što znači gotovo 5.100 slobodnih radnih mesta više.

Kako su dodali, međugodišnji rast od 1.100 hiljadu slobodnih radnih mesta najizraženiji je u ugostiteljstvu.

Potražnja je ovoga puta bila veća nego pre godinu u svim područjima delatnosti osim rudarstva, proizvodnje i nekretnina, prenosi agencija Mina.

Broj popunjenih radnih mesta bio je veći 19,3 hiljade na godišnjem nivou.

Prema statistici, navedeni broj je u stalnom porastu od drugog kvartala 2014. godine, s izuzetkom drugog kvartala 2020. godine, kada je izbila epidemija korona virusa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.