realizacija ovog projekta doprineće i većoj stopi zaposlenja

Brza saobraćajnica od Požarevca do Golupca imaće veliki značaj za istok Srbije

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

5.11.2021 13:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Brza saobraćajnica od Požarevca do Golupca imaće veliki značaj za istok Srbije Brza saobraćajnica od Požarevca do Golupca imaće veliki značaj za istok Srbije
Izvršni direktor Šangdong korporacije Meng Jan rekao je da je ta kompanija uvek na visokom nivou realizovala projekte u Srbiji poput deonice autoputa „Miloš... Brza saobraćajnica od Požarevca do Golupca imaće veliki značaj za istok Srbije

Izvršni direktor Šangdong korporacije Meng Jan rekao je da je ta kompanija uvek na visokom nivou realizovala projekte u Srbiji poput deonice autoputa „Miloš Veliki“ od Obrenovca do Ljiga, i da će izgradnja brze saobraćajnice od Požarevca do Golupca imati veliki značaj za istok Srbije.

„Realizacija ovog projekta će sigurno doprineti većoj stopi zapošljavanja, a nakon izgradnje biće rešeno pitanje saobraćajnog uskog grla, ojačaće veze sa područjima i državama duž autoputa E75. Biće podstaknut ekonomski razvoj Požarevca, Golupca i drugih gradova duž brze saobraćajnice, a istovremeno će biti još jedno svedočanstvo prijateljske saradnje Kine i Srbije“, rekao je Meng Jan, preneo je Tanjug.

Istakao je da će kompanija Šangdong aktivno učestvovati u izgradnji infrastrukturnih projekata u Srbiji, kako bi pomogla obnovu srpske privrede i dala svoj doprinos ekonomsko- tehničkoj saradnji dveju zemalja.

Meng Jan je naveo kako je Šangdong državna korporacija za kapitalne projekte u infrastrukturi koja radi u 100 zemalja sveta sa vrednošću imovine od 141 milijarde evra i upravlja sa 8.000 kilometara auto-puteva i spada u najveće kineske kompanije iz te oblasti.

Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je da se seća trenutka potpisivanja ugovora za izgradnju brze saobraćajnice pre dva meseca, kada je predsednik Vučić govorio o perspektivi koju će Dunavski koridor otvoriti za istočnu Srbiju.

„Tada je predsednik Vučić govorio o tome kako će biti povezani divni krajeve Srbije, a već danas sve počinje da se ostvaruje zahvaljujući saradnji naše dve strane“, istakla je ona.

Ambasadorka Čen Bo je podvukla da je ovo još jedan rezultat saradnje Srbije i Kine u oblasti infrastrukture i izrazila nadu da će Šangdong izgraditi kvalitetno i u roku brzu saobraćajnicu do Golupca.

„Uverena sam da će istok Srbije time postajati sve lepši, sa sve više investicija i turista“, rekla je ambasadorka Kine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...