BRZI VOZOVI NA NAŠIM PRUGAMA DO KRAJA SLEDEĆE GODINE Momirović razgovarao sa ambasadorkom Kine o realizaciji projekta

BiznisInfrastrukturaInvesticijeNovacSrbijaVesti

25.11.2020 13:02 Autor: Julijana Vincan 0

BRZI VOZOVI NA NAŠIM PRUGAMA DO KRAJA SLEDEĆE GODINE Momirović razgovarao sa ambasadorkom Kine o realizaciji projekta BRZI VOZOVI NA NAŠIM PRUGAMA DO KRAJA SLEDEĆE GODINE Momirović razgovarao sa ambasadorkom Kine o realizaciji projekta
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je sa ambasadorkom Kine, Čen Bo, o realizaciji projekta brze pruge u Srbiji, kao i nabavci... BRZI VOZOVI NA NAŠIM PRUGAMA DO KRAJA SLEDEĆE GODINE Momirović razgovarao sa ambasadorkom Kine o realizaciji projekta

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je sa ambasadorkom Kine, Čen Bo, o realizaciji projekta brze pruge u Srbiji, kao i nabavci vozova koji će moći da idu 200 kilometara na sat i najavio da bi te vozove trebalo da imamo već do kraja sledeće godine.

„Pričali smo o nabavci vozova koji će ići 200 kilometara na sat na našim prugama, prvoj fazi izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, a onda i dalje od Beograda do Niša na železničkom Koridoru 10“, istakao je Momirović nakon sastanka u Vladi Srbije.

Ambasadorka i ministar
Foto: Tanjug

Ministar je razgovarao sa ambasadorkom Kine o svim aktuelnim projektima u oblasti infrastrukture koji se realizuju u saradnji sa Kinom.

„Uveren sam da ćemo u narednom periodu, koliko do kraja sledeće godine imati vozove koji idu 200 kilometara na sat, i da će naši građani osetiti benefite železničkog transporta“, kazao je Momirović Tanjugu.

Brzi voz
Foto: Pixabay.com

Povod sastanka bio je i to što je završena rekonstrukcija levog koloseka pruge Zemun – Batajnica, u okviru projekta izgradnje pruge za velike brzine, na deonici Beograd Centar – Stara Pazova.

Rekonstruisani levi kolosek pruge Zemun – Batajnica dug je 10,6 kilometara.

Tagovi
ŽELEZNICA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...