Uoči druge godišnjice rata u Ukrajini

Budimpešta najavila da se neće protiviti novim sankcijama Rusiji

EUVesti

20.2.2024 11:45 Autor: Vladimir Jokanović 2

Budimpešta najavila da se neće protiviti novim sankcijama Rusiji Budimpešta najavila da se neće protiviti novim sankcijama Rusiji
Mađarska neće blokirati 13. rundu antiruskih sankcija Evropske unije, saopštio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. On je naveo da su iz predloga sankcija... Budimpešta najavila da se neće protiviti novim sankcijama Rusiji

Mađarska neće blokirati 13. rundu antiruskih sankcija Evropske unije, saopštio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto. On je naveo da su iz predloga sankcija uklonjene sve odredbe koje su u suprotnosti sa interesima Budimpešte.

„Mađarska neće opstruisati uvođenje sankcija Rusiji, jer je u pripremnoj fazi izbačena svaka tačka suprotna našim interesima“, rekao je šef mađarske diplomatije, prenosi Yahoo news.

Istovremeno, on je sugerisao da bi predstojeća druga godišnjica rata u Ukrajini trebalo da podstakne pregovore o prekidu vatre. Financial Times objavio je ranije ovog meseca da se Budimpešta protivi 13. paketu evropskih sankcija zbog ograničenja trgovine sa Kinom.

Embargo na uvoz ruskih metala, tečnog prirodnog gasa ili nuklearnog goriva nije uključen u 13. paket kako bi se izbeglo odlaganje njegovog uvođenja nakon primene prethodnih sankcija 19. decembra.

EU je navodno zatražila da se na crnu listu uključi više od 20 kompanija, uključujući tri iz kontinentalne Kine i jednu iz Hong Konga zbog zaobilaženja sankcija antiruskih sankcija i doprinosa vojnom razvoju Rusije.

Ukoliko budu odobrene, kompanijama sa crne liste, uglavnom tehnološkim i elektronskim firmama, biće zabranjeno da trguju i da se bave poslovima sa 27 zemalja članica EU. Izveštaji ukazuju da će sankcije uticati na kompanije koje se bave isporukom municije iz Severne Koreje u Rusiju.

  • SUNCE

    20.2.2024 #1 Author

    Uspeli su konacno da pronadju slabu tacku i da ucene i Orbana.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...