Fon der Lajen najavila dodatna ograničenja Moskvi

Nove evropske sankcije Rusiji 24. februara

EU

2.2.2023 16:00 Autor: Vladimir Jokanović 5

Nove evropske sankcije Rusiji 24. februara Nove evropske sankcije Rusiji 24. februara
Evropska unija će proglasiti nove sankcije protiv Rusije 24. februara na godišnjicu početka ruske vojne operacije u Ukrajini, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula... Nove evropske sankcije Rusiji 24. februara

Evropska unija će proglasiti nove sankcije protiv Rusije 24. februara na godišnjicu početka ruske vojne operacije u Ukrajini, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen (Ursula von der Leyen) u četvrtak u Kijevu.

„Mi i naši partneri u G7 uvešćemo gornju granicu cena ruskih naftnih derivata, a do 24. februara, tačno godinu dana od početka invazije, imamo cilj da na snagu stupi 10. paket sankcija“, navela je Fon der Lajen konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, prenosi Komersant, pozivajući se na AFP.

Fon der Lajen je takođe ocenila napore Ukrajine u borbi protiv korupcije, navodeći da je „teši što su sva (ukrajinska) antikorupcijska tela u pripravnosti i da efikasno otkrivaju slučajeve korupcije“.

Šef Evropskog saveta Šarl Mišel (Charles Michel) rekao je u januaru da EU nastavlja razgovore o novim antiruskim sankcijama. U 10. paketu sankcija, EU namerava da se fokusira na zatvaranje rupa u već postojećim ograničenjima. Evropski parlament usvojio je u četvrtak rezoluciju u kojoj je pozvao na izbacivanje ruskih preduzeća Lukoil i Rosatom iz EU, kao i na obustavu uvoza uranijuma iz Rusije.

 • MIŠKOVIĆ

  2.2.2023 #1 Author

  Sankcije, rat i sve u krug. Zapad i dalje kupuje ruske proizvode a nedužni ljudi stradaju.
  Kod nas kirije 1000 € ali i dalje podržavamo braću i radimo za zapadne firme

  Odgovori

 • GOCA BG

  2.2.2023 #2 Author

  Deseti paket sankcija Rusiji i nista joj ne mogu…

  Odgovori

 • VOJKAN

  3.2.2023 #4 Author

  Samo da se stane više sa ratnim dejstvima, ovo se baš odužilo

  Odgovori

  • DUSA

   7.4.2024 #5 Author

   Bas to da se zavrsi konacno

   Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...