Povećana izdvajanja za gradske opštine i životnu sredinu

Budžet Beograda za 2022. godinu oko 166 milijardi dinara

InvesticijeNovacSrbijaVesti

8.2.2022 08:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Budžet Beograda za 2022. godinu oko 166 milijardi dinara Budžet Beograda za 2022. godinu oko 166 milijardi dinara
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Gradsko veće usvojilo rebalans budžeta Beograda, koji će pred odbornicima Skupštine biti sledeće nedelje. On... Budžet Beograda za 2022. godinu oko 166 milijardi dinara

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Gradsko veće usvojilo rebalans budžeta Beograda, koji će pred odbornicima Skupštine biti sledeće nedelje.

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) istakao da će budžet, koji će biti usvojen 14. februara, iznositi više od 165,9 milijardi dinara i dodao da je to najveći budžet glavnog grada do sada, prenosi Beta.

“Bitno je povećan budžet gradskim opštinama, za oko sedam odsto, a budžet gradu za oko tri odsto. Povećan je budžet za životnu sredinu za oko deset odsto. Biće finansirana kupovina tablet računara za učenike, kao i udžbenika za roditelje čija deca će ove godine upisati prvi i drugi razred“, naveo je Vesić.

Inače, odbornici su 21. decembra prošle godine usvojili budžet Beograda za 2022. godinu koji iznosi više od 160 milijardi dinara.

Zamenik gradonačelnika Beograda naglasio je i da će u utorak početi kontrola buke i da će komunalna milicija prvo upozoriti one koje prave buku, a ukoliko je ne smanje, komunalci mogu da napišu kaznu i da uklone izvor buke.

“Konačno počinje primena Zakona o buci. Buka je jedan od većih problema grada Beograda. Sada će svi moći normalno da rade, jer najveći broj ugostitelja radi normalno. Ona manjina koja je maltretirala građane koji žive u zgradama, to više neće moći“, ocenio je Vesić.

Dodao je da će do kraja februara početi da radi 45 novih pripadnika komunalne milicije, i da će biti raspisan konkurs za još 100 komunalaca.

  • LIMUN ŽUT

    8.2.2022 #1 Author

    Naročito mi se dopada primena ovog zakona o buci.

    Odgovori

  • VERA

    8.2.2022 #2 Author

    Bitno je kako se upravlja budzetom. Većina smatra da je unakažena prestonica. Struka na čelo, imamo ih dovoljno.

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    8.2.2022 #3 Author

    beograd i budžet počinju na B mozda je zato najveći džabe jer se koristi pogršno umesto da se ulaže u obrazovanje, decu, infrastrukturu bahate se spomenicima, trgovima…

    Odgovori

  • ZVE84

    8.2.2022 #4 Author

    Ukoliko se izdvoji dovoljno novca, nadam se da će mnoge opštine biti lepše i zelenije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...