Širi se mreža centara Svetskog ekonomskog foruma u svetu

U Beogradu će biti otvoren Centar za četvrtu industrijsku revoluciju

Hi-techSrbijaVesti

7.2.2022 15:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

U Beogradu će biti otvoren Centar za četvrtu industrijsku revoluciju U Beogradu će biti otvoren Centar za četvrtu industrijsku revoluciju
Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je u Ženevi potpisivanju Sporazuma o uspostavljanju centra Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, prvog takvog u... U Beogradu će biti otvoren Centar za četvrtu industrijsku revoluciju

Premijerka Ana Brnabić prisustvovala je u Ženevi potpisivanju Sporazuma o uspostavljanju centra Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, prvog takvog u regionu Zapadnog Balkana.

Sporazum su u sedištu tog foruma potpisali direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije, Mihailo Jovanović, i izvršni direktor zadužen za centre Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju, Džeremi Jurgens (Jeremy Jurgens), navedeno je na sajtu Vlade Srbije, a prenosi Beta.

Kako je naglašeno, centar u Srbiji biće 16. u mreži centara Svetskog ekonomskog foruma u svetu. Novi centar počeće da radi 1. marta, a funkcionisaće kao neprofitna organizacija i platforma za javno-privatno partnerstvo i saradnju za četvrtu industrijsku revoluciju, dok će fokus rada biti na veštačkoj inteligenciji i bioinženjeringu.

Radiće u okviru Kancelarije za IT i elektronsku upravu Vlade Srbije, a sarađivaće sa naučnim institutima, državnim ustanovama i privatnim sektorom.

Potpisivanju Sporazuma o uspostavljanju centra Svetskog ekonomskog foruma u Srbiji prisustvovali su i osnivač i izvršni direktor Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab (Klaus Schwab) i predsednik tog foruma Borge Brende (Børge Brende), sa kojima se premijerka Srbije danas sastala.

  • TATJANA

    7.2.2022 #1 Author

    Odlicne investicije

    Odgovori

  • ZVE84

    7.2.2022 #2 Author

    Odličan potez za Srbiju jer će obezbediti više radnih mesta i povećati standard građana

    Odgovori

  • Zorica S.

    8.2.2022 #3 Author

    Uh,sve same neprofitne organizacije,a posebno kad je nauka u pitanju.

    Odgovori

  • IRINA

    8.2.2022 #4 Author

    Vrlo je značajno za mlade

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    8.2.2022 #5 Author

    IT je budućnost, posebno za mlade kadrove treba što više da se ulaže i ide u korak s vremenom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...