PKS će definisati u narednom periodu sa saudijskim partnerima saradnju dve privrede

Čadež i Al Ahmadi: Saudijska Arabija značajna investiciona i trgovinska destinacija

Firme u fokusuInfrastrukturaPoslovanjeSrbijaVesti

7.2.2023 18:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Čadež i Al Ahmadi: Saudijska Arabija značajna investiciona i trgovinska destinacija Čadež i Al Ahmadi: Saudijska Arabija značajna investiciona i trgovinska destinacija
Saudijska Arabija predstavlja značajnu investicionu i trgovinsku destinaciju i nudi ozbiljne poslovne mogućnosti za kompanije iz Srbije, zaključak je današnjeg sastanka predsednika Privredne komore... Čadež i Al Ahmadi: Saudijska Arabija značajna investiciona i trgovinska destinacija

Saudijska Arabija predstavlja značajnu investicionu i trgovinsku destinaciju i nudi ozbiljne poslovne mogućnosti za kompanije iz Srbije, zaključak je današnjeg sastanka predsednika Privredne komore Srbije (PKS) Marka Čadeža i ambasadora Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Usame Dahela Al Ahmadija.

Kako je saopštila PKS, zajedničku tačku u saradnji dve privrede Čadež i Al Ahmadi vide u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, IT, zajedničkim infrastrukturnim projektima, turizmu i zdravstvu.

PKS će definisati u narednom periodu sa saudijskim partnerima u kojim sve sektorima postoji prostor za dalje unapređenje saradnje dve privrede.

U cilju internacionalizacije poslovanja domaćih preduzeća planira se učešće srpskih kompanija na sajmu prehrambene industrije „The Saudi Food Show 2023“, koji će se održati u Rijadu od 20. do 22. juna.

„Tržište Saudijske Arabije, u pogledu potencijalne saradnje, predstavlja, u ovom trenutku, jedno od najprivlačnijih tržišta na Bliskom istoku za srpsku privrednu zajednicu. Zemlja je otpočela sa diverzifikacijom i, s tim u vezi, velikim investicionim ulaganjima u sektore koji su prepoznati kao osnovni pokretači privrede (obnovljiva energija, poljoprivreda, IST, turizam), a u kojima i Srbija ima komparativne prednosti“, saopštila je PKS.

  • VERA

    8.2.2023 #1 Author

    Naša zdrava hrana je za njih najvrednija. Samo da su ugovorili dobre uslove.

    Odgovori

  • MAJA

    8.2.2023 #2 Author

    Potpuno očekivano

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...