Moskva uvela privremene kvote i tarife

Carina na izvoz otpada crnih metala iz Rusije

SvetVesti

30.5.2022 13:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Carina na izvoz otpada crnih metala iz Rusije Carina na izvoz otpada crnih metala iz Rusije
Ruska vlada usvojila je uredbu prema kojoj će se od 1. juna privremeno primenjivati carinske kvote za izvoz metalnog otpada i otpadaka crnih metala.... Carina na izvoz otpada crnih metala iz Rusije

Ruska vlada usvojila je uredbu prema kojoj će se od 1. juna privremeno primenjivati carinske kvote za izvoz metalnog otpada i otpadaka crnih metala. Kvote će važiti do 31. jula i to samo za izvoz izvan Evroazijske ekonomske unije.

Pri izvozu metala do 540.000 tona naplaćivaće se carina 100 evra po toni, a za svaku tonu više, još po 290 evra, prenosi Komersant. Vlada je saopštila da je utvrđeni obim tarifne kvote do 540.000 tona diferenciran po regionima, uzimajući u obzir njihove industrijske specifičnosti.

Uredba je doneta u cilju sprečavanja rasta cena na domaćem tržištu i zadovoljavanja potreba za sirovinama domaćih metalurških preduzeća. Rusija je prošle godine uvela privremene izvozne carina za crne i obojene metale, zbog svetskog rasta njihovih cena.

Pomenute carine važile su do kraja 2021. godine, a ruska vlada saopštila je da ne namerava ponovo da ih uvodi. Početkom maja vlada je odobrila proceduru izdavanja dozvola za izvoz sirovog olova, kao i njegovog otpada, koja će važiti do 15. novembra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...