kako se pune skladišta u EU traženi energent sve jeftiniji

Cena gasa u Evropi pala na dve hiljade dolara za hljadu kubika

Vesti

12.9.2022 17:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Cena gasa u Evropi pala na dve hiljade dolara za hljadu kubika Cena gasa u Evropi pala na dve hiljade dolara za hljadu kubika
Cena gasa u Evropi pala je na dve hiljade američkih dolara za hiljadu kubnih metara tokom današnjeg trgovanja, pokazuju podaci londonske berze ICE. Cena... Cena gasa u Evropi pala na dve hiljade dolara za hljadu kubika

Cena gasa u Evropi pala je na dve hiljade američkih dolara za hiljadu kubnih metara tokom današnjeg trgovanja, pokazuju podaci londonske berze ICE.

Cena gasa pala je od početka prvog trgovačkog dana u nedelji osam odsto, prenosi Mina. Oktobarski fjučers na holandskoj berzi za gas TTF pao je na 2.003 dolara za hiljadu kubika, odnosno 190,03 evra po megavat-času (MWh).

Cena gasa opada pošto se rezerve gasa u evropskim skladištima približavaju maksimalnom nivou tako da trenutno iznose oko 83,5 odsto kapaciteta.

Zemlje Evropske unije ranije su preuzele obavezu da za zimsku sezonu 2022-2023. obezbede najmanje 80 odsto kapaciteta skladišta, i 90 odsto za sve buduće zimske sezone.

  • kaćica

    12.9.2022 #1 Author

    Zanimljivo ako pada cena

    Odgovori

  • MAJALG

    12.9.2022 #2 Author

    Videcemo sta ce biti sa cenama kada krene grejna sezona, tada cemo videti u kom smeru ce ici cena gasa.

    Odgovori

  • GOCA BG

    12.9.2022 #3 Author

    Sve se sistematski radi…

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    13.9.2022 #4 Author

    Neka nam je svima Bog upomoć, naročito Evropi, začas se ta rezerva potroši, treba biti pametan i gledati svoja posla i probleme a ne slušati Ameriku.

    Odgovori

  • goca87

    13.9.2022 #5 Author

    Sada je plata ali da ne bude pred zimu duplo veće poskupljenje..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...