Firme i samostalni preduzetnici najavljuju novi protest ukoliko ministarstvo ne ispuni njihove zahteve

Cene taksi usluga u Crnoj Gori mogle bi porasti i do 50 odsto

PoslovanjeRegionVesti

9.3.2022 10:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Cene taksi usluga u Crnoj Gori mogle bi porasti i do 50 odsto Cene taksi usluga u Crnoj Gori mogle bi porasti i do 50 odsto
Porast cena taksi prevoza, prema procenama i do 50 odsto, je očekivan, saopštio je predsednik Odbora taksi prevoza pri Uniji poslodavaca Dejan Nuculović i... Cene taksi usluga u Crnoj Gori mogle bi porasti i do 50 odsto

Porast cena taksi prevoza, prema procenama i do 50 odsto, je očekivan, saopštio je predsednik Odbora taksi prevoza pri Uniji poslodavaca Dejan Nuculović i dodao da se nada da do toga neće doći.

Taksisti smatraju da bi se delom subvencija na zarade za prva tri meseca ove godine, kao i subvencija za gorivo, nadoknadili trenutni gubici, čime bi se doprinelo daljem poslovanju kompanija.

Kako je Nuculović naveo za Vijesti, ukoliko se ne ispune zahtevi koje su prosledili Mistarstvu finansija i socijalnog staranja Crne Gore, mnogi samostalni preduzetnici i legalne firme našli bi se u dužničkom ropstvu i situaciji da gase radna mesta.

Sastanak između predstavnika Strukovnog sindikata taksista, pomenutog odbora i ministarstva održaće se sutra, potvrđeno je Vijestima iz ministarstva i odbora, prenosi agencija Mina.

Kako je objasnio Nuculović, na poslovanje taksista su posebno uticale restriktivne mere u borbi protiv korona virusa, kada su oni radili u otežanim uslovima i sa skraćenim radnim vremenom.

Pad prihoda, prema njegovim rečima, tokom pandemije u odnosu na 2019. godinu za svaku kompaniju iznosio je od 60 do 80 odsto.

On je naveo da je problem, između ostalog, nastao kada je na snagu stupio program “Evropa sad”, kojim je predviđena minimalna zarada od 450 evra.

”Zakon smo bezrezervno podržali kroz aktivno učešće našeg odbora pri Uniji poslodavaca. Međutim, usled ekonomske krize koja traje od nastanka pandemije, nenormalno poskupljenje goriva i pad prometa dovelo nas je u bezizlaznu situaciju u kojoj ne možemo da održimo svoje poslovanje i uredno izmirujemo ne male fiskalne i parafiskalne namete i zarade svojim zaposlenima”, rekao je Nuculović.

Iz odbora i Strukovnog sindikata taksista ranije je saopšteno da je poslednji poziv za sastanak Ministarstvu finansija i socijalnog staranja upućen 24. januara ostao bez odgovara, te ostavio taksi prevoznike bez adekvatne pomoći.

Predstavnici ministarstva su izjavili da ne ignorišu poziv Strukovnog sindikata taksista i Odbora za taksi prevoz, već da razmatraju njihove zahteve.

Nuculović je najavio proteste ukoliko ne dođe do rešavanja njihovih problema taksi prevoznika.

 • Lelica

  9.3.2022 #1 Author

  Pa i kod nas je,nista cudno.

  Odgovori

 • Emilija

  9.3.2022 #2 Author

  Mozda bude i protesta ko zna

  Odgovori

 • SNEZANA

  9.3.2022 #3 Author

  Iskreno preterivanje..

  Odgovori

 • TINA

  9.3.2022 #4 Author

  Pad prihoda I do 80 posto je stvarno veliki. Trebalo bi da se nadje neko resenje

  Odgovori

 • GOCA BG

  9.3.2022 #5 Author

  Nista novo,mada u Cg turiste oderu za prevoz,a njihove voze po normalnim cenama…

  Odgovori

 • LUKA

  9.3.2022 #6 Author

  Bice protesti sigurno kao I uvek za sve

  Odgovori

 • IVAN

  9.3.2022 #7 Author

  Samo neka rastu

  Odgovori

 • STEFAN

  10.3.2022 #8 Author

  Prvo su porasle cene u Srbiji sad je na redu Crna Gora

  Odgovori

 • TASIJA27

  10.3.2022 #9 Author

  Taksi je bio prva logicna stvar koja ce poskupeti

  Odgovori

 • FRUIT04

  12.3.2022 #10 Author

  Usluge prevoza putnika I robe ce prve poskupeti zbog vece cene goriva.

  Odgovori

 • Maša

  19.3.2022 #11 Author

  Uzas, kao da avion voze

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...