mogući protesti ukoliko vlada ne ispuni zahteve

Cene taksi usluga u Crnoj Gori ostaju iste

RegionVesti

22.2.2022 09:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Cene taksi usluga u Crnoj Gori ostaju iste Cene taksi usluga u Crnoj Gori ostaju iste
Izvršni odbor crnogorskog Sindikata strukovnih taksista sinoć je, kako je saopšteno, odlučio da neće doći do poskupljenja taksi usluga zbog materijalnog stanja građana. Predsednik... Cene taksi usluga u Crnoj Gori ostaju iste

Izvršni odbor crnogorskog Sindikata strukovnih taksista sinoć je, kako je saopšteno, odlučio da neće doći do poskupljenja taksi usluga zbog materijalnog stanja građana.

Predsednik Sindikata strukovnih taksista, Branislav Pavlović, kazao je da će se početkom naredne sedmice ponovo obratiti predsedniku Vlade Crne Gore i ministru finansija, a ukoliko im ne budu ispunjeni zahtevi organizovaće proteste 15 dana nakon toga, prenosi agencija Mina.

„Ako dođe do protesta pozvaćemo sve kolege koji se bave prevozom putnika u drumskom saobraćaju, ne samo taksiste”, dodao je Pavlović.

Za sada cene usluga ostaju iste. “Neće se menjati cene taksi usluga zbog materijalnog stanja građana i nas samih da ne bismo došli u suprotnu situaciju, kontraproduktivnu, jer ćemo izgubiti i ovo malo mušterija što imamo”, kazao je Pavlović za RTCG.

On je naveo da problem taksista predstavljaju siva ekonomija, nerad institucija duži niz godina.

“Sve smo to pokušali da rešimo sa bivšim vladama i sa aktuelnom koja je u odlasku. Uputili smo im preko 50 dopisa tokom 15 mjeseci, nismo dobili nikakve odgovore”, kazao je Pavlović. Taksisti su, kako je naveo, zbog toga u velikim problemima.

“Naša delatnost nakon divljanja cena naftnih derivata više nema smisla, jer mi svesno idemo u gubitak. Nekada je cena taksi usluga bila vezana za cenu litra nafte, toliko je iznosila cena kilometra. To se delilo na tri obaveze prema državi, nama kao vozačima i uvozu. To bi danas bilo 1,4 evra po kilometru. To ne može niko da plati, zbog toga svesno idemo u gubitak”, rekao je Pavlović.

On je podsetio da su zahtevali od predsednika Skupštine Crne Gore da se hitno organizuje sednica i da se donese Zakon o akcizama koji će regulisati i limitirati cene goriva, po ugledu na države regiona.

  • TASIJA27

    22.2.2022 #1 Author

    Naravno, u Crnoj Gori ima neceg pozitivnog, a kod nas od sledece nedelje pocinje da se naplacuje vazduh

    Odgovori

  • BOLEK

    22.4.2022 #3 Author

    Divne vesti za turiste

    Odgovori

  • JOVANA

    18.7.2022 #4 Author

    Haha pa bilo bi previse da dignu cene kad su i ovako bile ogromne

    Odgovori

  • DUSA

    20.6.2023 #5 Author

    Videcemo za ovu godinu kakve ce biti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...