Ulaganja u strateška partnerstva I preduzeća sa problemima u poslovanju

Češka kompanija CE Industries planira nove investicije u Srbiji

BiznisInvesticijeSrbijaVesti

8.9.2022 08:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Češka kompanija CE Industries planira nove investicije u Srbiji Češka kompanija CE Industries planira nove investicije u Srbiji
Češka korporacija Central European Industries (CE Industries), vlasnik zrenjaninske Beohemije i suvlasnik somborske fabrike akumulatora Black Horse, planira nove investicije u Srbiji i otvaranje... Češka kompanija CE Industries planira nove investicije u Srbiji

Češka korporacija Central European Industries (CE Industries), vlasnik zrenjaninske Beohemije i suvlasnik somborske fabrike akumulatora Black Horse, planira nove investicije u Srbiji i otvaranje novih radnih mesta.

Prema rečima Romana Kratohvila (Roman Kratochvíl), direktora CE Industries za Srbiju, planiran je nastavak ulaganja i u strateška partnerstva u postojećim preduzećima kao i u kupovinu i dalje razvijanje preduzeća sa teškoćama u poslovanju.

“Korporacija do sada nije koristila nikakve podsticaje za strane ulagače, koji su na raspolaganju u Srbiji, ali sada planira da aplicira za njih”, navodi se u izveštaju kompanije koji prenosi Danas.

Preduzeća u okviru CE Industries pretežno se bave reciklažom, energijom i železnicom, a odnedavno i proizvodnjom i prodajom robe široke potrošnje. U preko 20 preduzeća u Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Srbiji zapošljava više od 2.500 radnika.

Kako je saopšteno, češka korporacija predstaviće svoje razvojne potencijale i projekte predsedniku Pokrajinske vlade Vojvodine Igoru Miroviću.

BEOHEMIJA DOO ZRENJANIN

PANČEVAČKA 84, 23101 Zrenjanin , Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
2.999.379.000,00 (2021)
Broj zaposlenih:
186 (2021)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...