programi podrške za mala, mikro i srednja preduzeća

Unapređenje privrednog ambijenta u celoj Srbiji

BiznisInfrastrukturaInvesticijePreduzetnikSrbijaVesti

19.8.2022 16:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Unapređenje privrednog ambijenta u celoj Srbiji Unapređenje privrednog ambijenta u celoj Srbiji
Ministarka privrede Srbije Andjelka Atanasković rekla je u petak da se to ministarstvo aktivno zalaže za unapređenje privrednog ambijenta u svim delovima Srbije i... Unapređenje privrednog ambijenta u celoj Srbiji

Ministarka privrede Srbije Andjelka Atanasković rekla je u petak da se to ministarstvo aktivno zalaže za unapređenje privrednog ambijenta u svim delovima Srbije i da je za Blace od 2015. do 2022. godine, programima podrške bespovratno dato 44 miliona dinara.

„Programima podrške za mala, mikro, srednja preduzeća i preduzetnike, za nabavku opreme, razvojne i startap, bespovratno je odobreno više od 44 miliona dinara, za investicije u vrednosti od skoro 235 miliona dinara, za 16 zahteva privrednih subjekata“, rekla je Atanacković u razgovoru sa predsednikom te opštine i privrednicima, prenosi Beta.

Dodala je da je na teritoriji opštine Blace otvoreno 115 novih radnih mesta, kroz realizaciju dva investiciona projekta koji su podržani sredstvima podsticaja, ukupne vrednosti investicije više od dva miliona evra.

Do sledeće godine biće, kako je rekla, realizovana još dva ugovora, ukupne vrednosti ulaganja 2,3 miliona evra, koji će obezbediti još 12 radnih mesta.

Prema njenim rečima, Ministarstvo privrede podržalo je više infrastrukturnih projekata na toj opštini, završena je realizacija četiri infrastrukturna projekta ukupne vrednosti 62,4 miliona dinara, rekonstruisana je ulica Vojvode Mišića u radnoj zoni, izgrađena je deonica puta u Gornjoj Prebrezi do arheološkog nalazišta, rekonstruisan je objekat predškolske ustanove „Naša radost“ i vodovodna mreža u radnoj zoni.

U toku je, kako je navedeno, rekonstrukcija dela opštinskog puta kroz radnu zonu „Gornja Draguša“ ukupne ugovorene vrednosti više od 33 miliona dinara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...