Projekat vredan oko 770 miliona dinara

Četiri kompanije u trci za postavljanje „zelenih stanica“ na domaćim auto-putevima

InfrastrukturaSrbijaVesti

25.1.2024 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Četiri kompanije u trci za postavljanje „zelenih stanica“ na domaćim auto-putevima Četiri kompanije u trci za postavljanje „zelenih stanica“ na domaćim auto-putevima
Na tender za gradnju 16 „zelenih stanica“ na auto-putevima u našoj zemlji javile su se četiri kompanije, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture... Četiri kompanije u trci za postavljanje „zelenih stanica“ na domaćim auto-putevima

Na tender za gradnju 16 „zelenih stanica“ na auto-putevima u našoj zemlji javile su se četiri kompanije, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je za TV Prva rekao da će kompanija koja bude izabrana na konkursu sklopiti ugovor sa Javnim preduzećem Putevi Srbije da na 16 lokacija postavi najmanje 80, a najviše 320 punjača za električne automobile, objavila je eKapija.

„Tender je završen u utorak, javile su se četiri kompanije i nadam se da ćemo, kada prođu svi rokovi, u narednom periodu potpisati ugovor sa najpovoljnijom kompanijom i početi sa opremanjem auto-puteva elektropunjačima – rekao je Vesić.

Predmet javnog poziva, koji su Putevi raspisali u oktobru je izbor finansijera u cilju realizacije projekta „zelene stanice“, koji podrazumeva finansiranje izrade idejnog projekta i finansiranje izgradnje pratećih sadržaja puta na postojećim odmorištima i parkiralištima za potrebe korisnika,.

Zelene stanice moraju da imaju najmanje pet elektro-punjača sa minimalnom snagom 150kW po punjaču, sa minimalno dva priključka za istovremeno punjenje, restoran, servis, prodavnicu i druge objekte za pružanje usluga, bruto razvijene građevinske površine objekta do 100 kvadrata, na državnim putevima IA reda u Srbiji.

Procenjena vrednost investicije kompanije koja pobedi na tenderu je oko 768 miliona dinara, a nakon izgradnje svih sadržaja stručna komisija koju će formirati JP Putevi Srbije će na osnovu izvedenih radova utvrditi stvarnu vrednost projekta.

Investitor, odnosno država, obavezala se da će omogućiti finansijeru korišćenje i eksploataciju izgrađenih sadržaja na period od 15 godina sa mogućnošću produžetka roka, uz naknadu koju će finansijer plaćati.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...