Novi režim rada u ruskoj fabrici AvtoVaz

Četvorodnevna radna nedelja proizvođača Lade

AutomobiliLifestyleSvetVesti

17.6.2022 11:37 Autor: Vladimir Jokanović 9

Četvorodnevna radna nedelja proizvođača Lade Četvorodnevna radna nedelja proizvođača Lade
Ruski automobilski koncern AvtoVAZ koji je nedavno nastavio proizvodnju nakon zastoja zbog nestašice elektronskih komponenti, nastaviće da radi u režimu četiri dana nedeljno. Preduzeće... Četvorodnevna radna nedelja proizvođača Lade

Ruski automobilski koncern AvtoVAZ koji je nedavno nastavio proizvodnju nakon zastoja zbog nestašice elektronskih komponenti, nastaviće da radi u režimu četiri dana nedeljno. Preduzeće je u maju stavljeno u stanje mirovanja, nakon odlaska partnerske kompanije Renault, ali je pred desetak dana proizvodnja nastavljena.

„Ustanovljen je režim četvorodnevne radne nedelje. Sada ćemo raditi u tom režimu“, saopštila je sindikalna organizacija kompanije AvtoVAZ, prenosi TASS. Trenutno su glavni proizvodni kapaciteti fabrike angažovani na proizvodnju novog automobila Lada Granta Classic 2022, poznate i kao „antikrizna“ Lada.

Od početka ruske vojne intervencije u Ukrajini, AvtoVAZ ima poteškoće u održavanju kontinuirane proizvodnje i opremanju automobila potrebnim komponentama. U aprilu su se pojavile informacije o pripremi fabrike za proizvodnju pojednostavljenih modela Lade, a 8. juna je pokrenuta njihova proizvodnja.

Lada još nije objavila cenu automobila, ali je saopštila da će biti najpristupačnija na tržištu. Lada je istakla da je novi model „dizajniran da obezbedi maksimalnu moguću lokalizaciju automobila, eliminišući uticaj nedostatka uvoznih komponenti“. Suprotno očekivanjima „antikrizna“ Lada zadržala je elektronski servo volan i elektronsko otvaranje i zatvaranje prozora na prednjim vratima.

Pored nedostatka vazdušnih jastuka i ABS sistema, ekološka klasa motora „antikrizne“ Lade spuštena je sa „evro-5“ na „evro-2“. Drugi modeli Lade, Niva Legend i Niva Travel takođe će biti pravljeni bez „složene“ elektronike, ali AvtoVaz još nije objavio tačno vreme puštanja u prodaju ovih automobila.

 • Ika

  17.6.2022 #1 Author

  Svaka cast, treba i drugi da se ugledaju na njihovo poslovanje.

  Odgovori

 • TATJANA

  17.6.2022 #3 Author

  Bravo za pametne i odgovorne ljude

  Odgovori

 • GOCA BG

  17.6.2022 #4 Author

  Pokrenuli su rad,sada ce da krene cetvorodnevna proizvodnja,odlicno!

  Odgovori

 • roka

  18.6.2022 #5 Author

  uskoro će raditi samo ponedeljkom … prepodne!!!

  Odgovori

 • SNEZANA

  18.6.2022 #6 Author

  Blago njima,lepo

  Odgovori

 • Milovan94

  19.6.2022 #7 Author

  Blago njima. Hoću i ja da radim 4 dana nedeljno

  Odgovori

 • FRUIT04

  19.6.2022 #8 Author

  Eto resenja da se smanji potrosnja komunalija a ucinak Rada podstakne.

  Odgovori

 • LIMUN ŽUT

  19.6.2022 #9 Author

  Blago zaposlenima.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...