Timovi će nastaviti da sarađuju i nakon odvajanja

Citigroup će podeliti svoje operativne i tehničke jedinice

BiznisInvesticijeSvetU fokusuVesti

25.11.2021 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Citigroup će podeliti svoje operativne i tehničke jedinice Citigroup će podeliti svoje operativne i tehničke jedinice
Citigroup Inc planira da podeli operativne i tehnološke funkcije svoje jedinice Institutional Clients Group (ICG), koja je doprinela sa oko 63 odsto ukupnog prihoda... Citigroup će podeliti svoje operativne i tehničke jedinice

Citigroup Inc planira da podeli operativne i tehnološke funkcije svoje jedinice Institutional Clients Group (ICG), koja je doprinela sa oko 63 odsto ukupnog prihoda čuvene Wall Street banke u trećem kvartalu.

Izvršni direktor jedinice Pako Ibara (Paco Ibarra) u sredu je u internom memorandumu podelio plan reorganizacije jedinice u kojoj se, između ostalog, nalaze bankarstvo, tržišta, usluge hartija od vrednosti. Portparol Citija potvrdio je sadržaj u dopisu za Reuters.

„Operativni i tehnološki timovi nastaviće da blisko sarađuju sa našim preduzećima na razvoju inovativnih rešenja koja klijentima olakšavaju rad sa nama“, naveo je Ibara u saopštenju.

Stjuart Rejli (Stuart Riley) koji trenutno vodi operativne i tehnološke jedinice u ICG, sada će upravljati samo tehnološkim timom. Alison Šmulevic (Allison Szmulewicz), koja je vodila operacije i tehnološke funkcije jedinice u Latinskoj Americi, sada će služiti kao privremeni šef operacija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...