Veštačka inteligencija obrađivaće novinske članke

CNN, Fox i Time u pregovorima za licenciranje sadržaja sa OpenAI-em

SvetVesti

11.1.2024 12:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

CNN, Fox i Time u pregovorima za licenciranje sadržaja sa OpenAI-em CNN, Fox i Time u pregovorima za licenciranje sadržaja sa OpenAI-em
OpenAI je u pregovorima sa CNN-om, Fox korporacijom i Time da licencira njihov sadržaj, prema ljudima koji su upoznati sa ovim pitanjem, u sve... CNN, Fox i Time u pregovorima za licenciranje sadržaja sa OpenAI-em

OpenAI je u pregovorima sa CNN-om, Fox korporacijom i Time da licencira njihov sadržaj, prema ljudima koji su upoznati sa ovim pitanjem, u sve većem nastojanju da obezbedi pristup vestima i analizama kako bi napravio nove vrste proizvoda iz oblasti veštačke inteligencije, dok se u isto vreme suočava sa optužbama da krade materijale zaštićene autorskim pravima.

Startap koji stoji iza ChatGPT-a, alata koji korisnicima omogućava da brzo kreiraju tekst, slike, kodove i drugi sadržaj uz pomoć jednostavnih uputstava, nastoji da sklopi poslove sa brojnim proizvođačima vesti, videa i drugih digitalnih medija koji se mogu koristiti da bi AI četbot bio precizniji, relevantan i ažuran.

OpenAI pregovara o licenciranju novinskih teksotva CNN-a, koji pripada kompaniji Warner Bros. Discovery, i koje može da koristi za obuku ChatGPT-a i prikazuje kao CNN-ov sadržaj u OpenAI-ovim proizvodima. Insajderi su kazali za Bloomberg da CNN i Fox pregovaraju ne samo oko licenciranja teksta, već i video i slikovnog sadržaja, ali kompanije su odbile da daju zvaničan komentar.

OpenAI je prošle nedelje rekao za Bloomberg News da razgovara sa desetinama izdavača o ugovorima o licenciranju, ali nije naveo konkretne kompanije. Ova partnerstva su ključna za budućnost OpenAI-a jer balansira potrebu za ažuriranim, tačnim podacima za razvoj svojih modela uz javni nadzor o tome odakle ti podaci potiču.

Jedna od kompanija sa kojima je AI startup pregovarao, New York Times, tužila je OpenAI i Microsoft krajem prošlog meseca zbog korišćenja članaka bez dozvole.

Kao odgovor na zahtev za komentarisanje razgovora sa izdavačima, portparol OpenAI-a je ukazao na nedavni post kompanije na blogu, koji se pominje „nastavak saradnje sa novinskim organizacijama“.

  • LJUBOMIR

    11.1.2024 #1 Author

    Sve popularnija tema..

    Odgovori

  • AJA

    11.1.2024 #2 Author

    Vrlo izvesno imajuci u vidu da je to cesta tema tj. da je vestavka inteligencija postala hit goruca tema.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...