Akcije investicione banke pale od marta skoro 40 odsto

Credit Suisse očekuje pad prihoda u četvrtom kvartalu

BankeNovacSvetVesti

25.1.2022 18:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Credit Suisse očekuje pad prihoda u četvrtom kvartalu Credit Suisse očekuje pad prihoda u četvrtom kvartalu
Investiciona banka Credit Suisse saopštila je da očekuje da će rezultati za četvrti kvartal pokazati usporavanje prihoda. U poslednjem kvartalu 2021. godine došlo je... Credit Suisse očekuje pad prihoda u četvrtom kvartalu

Investiciona banka Credit Suisse saopštila je da očekuje da će rezultati za četvrti kvartal pokazati usporavanje prihoda.

U poslednjem kvartalu 2021. godine došlo je do usporavanja rasta prihoda ove investicione banke, što je delimično posledica „vraćanja na normalnije uslove trgovanja“, saopšteno je iz banke Credit Suisse.

Osim očekivanog pada, iz banke je takođe saopšteno da će joj u četvrtom kvartalu za pokrivanje nagodbi u sudskim sporovima, koje su uglavnom vezane za investiciona ulaganja, biti potrebno 500 miliona švajcarskih franaka (545 miliona dolara), piše Financial Times.

Ovim saopštenjem okončava se 12 sumornih meseci za drugu najveću banku u Švajcarskoj, koji su počeli gubitkom 10 milijardi dolara sredstava vezanih za firmu Greensill Capital.

Vrednost akcija banke Credit Suisse pale su više od 10 odsto nakon što je direktor Antonio Horta-Osorio (António Horta-Osório) podneo ostavku prošle nedelje. Deonice ove investicione kompanije su od marta niže skoro 40 odsto, a na poslednjem trgovanju beleže pad 2,4 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...