Ulagači špekulišu o finansijskom stanju švajcarskog zajmodavca

Credit Suisse planira objavu tendera za otkup duga u iznosu od tri milijarde dolara

BankeNovacVesti

7.10.2022 18:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Credit Suisse planira objavu tendera za otkup duga u iznosu od tri milijarde dolara Credit Suisse planira objavu tendera za otkup duga u iznosu od tri milijarde dolara
Investiciona banka Credit Suisse ponudila je otkup tri milijarde švajcarskih franaka (tri milijarde dolara) sopstvenog duga, dok regulatori intenziviraju nadzor nad jednim od najvećih... Credit Suisse planira objavu tendera za otkup duga u iznosu od tri milijarde dolara

Investiciona banka Credit Suisse ponudila je otkup tri milijarde švajcarskih franaka (tri milijarde dolara) sopstvenog duga, dok regulatori intenziviraju nadzor nad jednim od najvećih svetskih zajmodavaca. 

Iz banke je saopšteno da će objaviti tender za osam hartija od vrednosti u evrima i funtama iznosu milijardu evra i 12 hartija od vrednosti u dolarskoj denominaciji u iznosu od dve milijarde dolara, piše Financial Times.

Švajcarski zajmodavac je poslednjih nedelja pod intenzivnim nadzorom, a investitori spekulišu u vezi sa njegovom finansijskom situacijom.

Početkom ove nedelje troškovi otkupa osiguranja od banke koja nije izmirila svoj dug dostigli rekordno visok nivo nakon što nije uspela da uveri investitore u svoju poziciju.

Investitori i analitičari spekulišu o tome koliku bi rupu u kapitalu mogao izazvati plan švajcarske banke da ograniči investicioni sektor svog poslovanja i smanji troškove od 1,5 milijardi švajcarskih franaka.

Tenderska ponuda za kupovinu duga u evrima i funtama ističe 3. novembra, dok ponuda u dolarima ističe 10. novembra, saopšteno je iz banke.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...