u fokusu saradnja između javnog i privatnog sektora

Crna Gora i AmCham potpisale Memorandum o saradnji

BiznisBolji posaoInvesticijeRegionVesti

7.6.2022 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Crna Gora i AmCham potpisale Memorandum o saradnji Crna Gora i AmCham potpisale Memorandum o saradnji
Vlada Crne Gore i Američka privredna komora (AmCham) potpisale su Memorandum o saradnji u okviru novog programa komore pod nazivom „Rule of Dialogue –... Crna Gora i AmCham potpisale Memorandum o saradnji

Vlada Crne Gore i Američka privredna komora (AmCham) potpisale su Memorandum o saradnji u okviru novog programa komore pod nazivom „Rule of Dialogue – Vladavina dijaloga“.

Memorandum su potpisali predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i predsednica Upravnog odbora AmChama Svetlana Vuksanović na tradicionalnom događaju „Otvoreno sa premijerom“.

Izvršni direktor AmChama Marko Miročević poručio je da potpisivanjem Memoranduma o saradnji počinje nova faza intenzivnijeg partnerstva na putu unapređenja poslovnog ambijenta, čiji je glavni cilj vladavina dijaloga, piše RTCG.

„Pravovremenom, kontinuiranom i kvalitetnom komunikacijom između poslovne zajednice i javne uprave, na strukturiran način, i u najranijoj fazi prilikom kreiranja politika, kako predviđa AmCham program ‘Rule of Dialogue’, povećaće se efekti našeg timskog rada. To će u krajnjem istinski unaprediti poslovni ambijent i približiti ga standardima razvijenih ekonomija“, istakao je Miročević.

Kako navode u saopšenju, Abazović je naglasio značaj potpisivanja Memoranduma i kazao da je pravovremena uključenost partnera iz AmCham-a u postojeće „high level“ platforme za dijalog između Vlade Crne Gore i privrede, od neprocenjivog je značaja za Vladu u kontekstu kreiranja predvidljivog poslovnog ambijenta, sa posebnim fokusom na suzbijanje sive ekonomije, implementaciju pametne diverzifikacije privrede, sprovođenje pažljivo osmišljenih strukturnih reformi, kao i stvaranje dobro plaćenih radnih mesta za građane Crne Gore.

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke (Judy Rising Reinke) je u obraćanju pozdravila partnerstvo SAD sa Vladom Crne Gore i sa Američkom privrednom komorom.

„Ohrabrujemo snažnu saradnju i otvoren dijalog između javnog i privatnog sektora, koji će poboljšati poslovnu klimu, stvoriti transparentnost i poverenje i izgraditi najbolje okruženje za inovacije i preduzetništvo, što su ključni činioci uspeha Crne Gore“, poručila je Rajzing Rajnke, prenosi RTCG.

U okviru tradicionalnog razgovora „Otvoreno sa premijerom“ govorilo se o najvažnijim pitanjima za biznis zajednicu i šansama i izazovima koji su pred Crnom Gorom.

Vuksanović je ocenila da Memorandum će o saradnji doprineti predvidljivom i transparentnom poslovnom ambijentu koji je zasnovan na vladavini prava.

„Sigurna sam da ćemo zajednički, kao partneri, kroz AmCham program ‘Rule of Dialogue’, učvrstiti osnov za zadržavanje postojećih i privlačenje novih renomiranih investitora iz SAD-a i zapadnoevropskih zemalja, koji očekuju siguran, transparentan i predvidljiv poslovni ambijent“, rekla je Vuksanović.

Kako je saopšteno, AmCham će u narednom periodu potpisati posebne Memorandume o saradnji sa svakim relevantnim ministarstvom ponasob.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...