Nastavlja se druga faza istraživanja cnogorskog podmorja

Crna Gora ima veliku šansu da dobije svoj prirodni gas

RegionVesti

15.3.2022 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Crna Gora ima veliku šansu da dobije svoj prirodni gas Crna Gora ima veliku šansu da dobije svoj prirodni gas
Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore Marko Perunović rekao je da bi početkom leta trebalo da krene druga faza istraživanja crnogorskog podmorja... Crna Gora ima veliku šansu da dobije svoj prirodni gas

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore Marko Perunović rekao je da bi početkom leta trebalo da krene druga faza istraživanja crnogorskog podmorja i potraga za prirodnim gasom.

On je kazao da je na sednici vlade usvojen aneks ugovora, kojim su grčkoj kompaniji Energean data još četiri meseca da predstavi novog partnera sa kojim će ući u projekat dodatnog bušenja i istraživanja gasa. Prethodni rok toj kompaniji je bio 15. mart ove godine.

“Imamo veliku šansu da dobijemo svoj prirodni gas”, kazao je Perunović za TVCG.

On je komentarisao i izjavu lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića da vlada ima sva potrebna ustavna ovlašćenja i mehanizme da ograniči cene goriva i osnovnih životnih namirnica i bez usvajanja predloženih zakona u skupštini.

Perunović kaže da je, politika poreza i akciza jedini način na koji je vlada pomogla građanima u smanjenju cena i da zakon mora ići u skupštinsku proceduru.

“Mi znamo da postoji način da se izvrše izmene Zakona o akcizama. Dobrodošao je da predloži i neke druge načine i mi ćemo kao ministarstvo poslušati dobre savete”, kazao je Perunović.

On je saopštio i da su energetski bilansi u Crnoj Gori više nego uspešni i pored loše hidrološke situacije.

“Imamo TE koja je jako stabilna sa proizvodnjom i imamo stabilnost sistema. To je najvažnije za sad”, poručio je Perunović i ocenio da bi Crna Gora trebalo da bude zemlja koja će se razvijati na energetskim potencijalima.

  • Milovan94

    15.3.2022 #1 Author

    Bravo komšije. Imaju sreće

    Odgovori

  • MAJALG

    17.3.2022 #2 Author

    Mislim da je ovo sve jos u domenu price, dug je put do konacnog cilja.

    Odgovori

  • ZVE84

    20.3.2022 #3 Author

    Lipši magarče do zelene trave!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...