Susedna zemlja kao bezbedna destinacija

Crnogorski turistički sektor dočekuje novu sezonu sa umerenim optimizmom

BiznisRegionTurizamVesti

24.3.2022 11:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Crnogorski turistički sektor dočekuje novu sezonu sa umerenim optimizmom Crnogorski turistički sektor dočekuje novu sezonu sa umerenim optimizmom
Crna Gora sa umerenim optimizmom dočekuje predstojeću letnju turističku sezonu, saopštila je predstavnica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Aleksandra Maksimović. Ona je navela da je... Crnogorski turistički sektor dočekuje novu sezonu sa umerenim optimizmom

Crna Gora sa umerenim optimizmom dočekuje predstojeću letnju turističku sezonu, saopštila je predstavnica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Aleksandra Maksimović.

Ona je navela da je dobro što je nakon dve godine turizam krenuo putem oporavka. Istraživanja, prema rečima Aleksandre Maksimović, pokazuju da postoji optimizam na visokom nivou kada su u pitanju putovanja u ovoj godini, prenosi agencija Mina, pozivajući se portal RTCG.

Maksimović kaže da je već u januaru i februaru zabeležen rast rezervacija i turističkih aranžamana i dodaje da su istraživanja pokazala i da će turisti ove godine biti spremni da potroše više.

Kako kaže, “generalni optimizam postoji”, ali je poljuljan ratnim dešavanjima, pa turističkom sektoru predstoje izazovi. Ona smatra da bi Crnu Goru trebalo predstaviti kao bezbednu destinaciju.

“Što se tiče Crne Gore, ima mesta za umereni optimizam. To su informacije koje dobijamo od evropske Komisije za putovanja”, kaže Maksimović i dodaje da je broj rezervacija za uskršnje praznike i letnju sezonu u Evropi još uvek u porastu.

“Avio-kompanije i dalje ostaju pri najavljenim letovima za ovu godinu, koji su po brojevima na nivou od pre pandemije”, poručila je Maksimović.

Ona je podsetila da su prošle sezone ruski i ukrajinski turisti činili 15,8 odsto ukupnog broja dolazaka i 21 odsto kada je u pitanju broj noćenja.

“Kriza će definitivno imati negativan uticaj. U kojoj meri — teško je prognozirati”, navela je Maksimović.

  • TATJANA

    24.3.2022 #1 Author

    Sve je tesko prognozirati pod ovakvim okolnostima, ipak verujem da ce biti dobra sezona za nase komsije

    Odgovori

  • STEFAN

    24.3.2022 #2 Author

    Verujem da ce im ova turisticka sezona biti jako uspesna

    Odgovori

  • GOCA BG

    24.3.2022 #3 Author

    Nece kao prosla,ali bice dobra sigurno…

    Odgovori

  • ZVE84

    27.3.2022 #4 Author

    CG mnogo treba da poradi na svojoj organizaciji turizma.

    Odgovori

  • MARE

    27.3.2022 #5 Author

    Samo da i Crnogorcima ne zatraze vojnu neutralnost.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...