prilika za poslovne susrete u turističkom, hotelskom i ugostiteljskom biznisu

Počinju međunarodni sajmovi turizma, vina i hotelsko-ugostiteljske opreme

BiznisManifestacijeSrbijaTurizamU fokusuVesti

23.3.2022 15:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Počinju međunarodni sajmovi turizma, vina i hotelsko-ugostiteljske opreme Počinju međunarodni sajmovi turizma, vina i hotelsko-ugostiteljske opreme
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 43. Međunarodni sajam turizma održava se od petka 24. do nedelje 27. marta na Beogradskom sajmu. Uporedo... Počinju međunarodni sajmovi turizma, vina i hotelsko-ugostiteljske opreme

Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 43. Međunarodni sajam turizma održava se od petka 24. do nedelje 27. marta na Beogradskom sajmu. Uporedo će se odvijati i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA i 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE.

Slogan ovogodišnjeg Sajma turizma „Između planina i mora“ poziva ljubitelje putovanja da iz sajamske ponude odaberu između tradicionalno aktuelnih morskih destinacija ili planinskog turizma i aktivnih tura.

Na Sajmu turizma, u halama 1 i 4 Beogradskog sajma, učestvovaće turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, međunarodni tur-operatori i mnogi drugi.

Organizatori su najavili da će i ove godine biti dostupne ekskluzivne sajamske cene, „first minute“ ponude, paketi sa pogodnostima za porodična putovanja, ali i putovanja za mlade, daleke destinacije, kao i „city break“ aranžmani.

Grčka, Turska, Crna Gora, Egipat, Bugarska, Rusija, Severna Makedonija, Tunis, Rumunija, Mađarska i Slovačka neke su od država učesnica, a prvi put na sajmu nastupa i Malezija sa svojom turističkom ponudom.

Turistički kapaciteti Srbije, tradicionalno će se predstaviti u hali 1, sa raznolikim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju, avanturu, itd.

„Srbija je već niz godina pozicionirana kao omiljena i nezaobilazna destinacija u ovom delu Evrope, sa konstantnim porastom broja noćenja i dolazaka, a nadaleko čuveno gostoprimstvo i sve raznovrsnija ponuda razlozi su zbog kojih u Srbiji uživaju gosti iz celog sveta, ali i domaći turisti, koji se sve češće opredeljuju za odmor u svojoj zemlji“, navode organizatori Sajma turizma.

Dodaju da je ovogodišnja manifestacija usmerena ka oporavku i obnovi turističkog ambijenta, kao i promociju trendova i inovacija, koje će oblikovati budućnost turističke industrije.

U saradnji sa poslovnim partnerima sajma turizma, Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva, ove godine nastavlja se rad na B2B programu u specijalnom prostoru „B2B Meetings“ (hala 1).

Deo manifestacije koja objedinjuje i promoviše sve grane turističke privrede je i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA. U halama 2A i 2C ovaj sajam okupiće najznačajnije kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Veliki vinski događaj, 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE održaće se u hali 3, uz prisustvo vodećih proizvođača, uvoznika i ljubitelja najkvalitetnijih vina, od 25. do 26. marta.

Pored Srbije, na Sajmu vina ove godine učestvuju proizvođači vina i opreme iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Republika Srpske, Crne Gore, Ukrajine, Austrije, a očekuju se potvrde iz Francuske, Severne Makedonije, Portugalije i drugih zemalja.

Sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine predstaviće se na velikom štandu nastup vinara iz Vojvodine. Najavljen je bogat prateći program sa radionicama, masterklasovima, panel diskusijama i drugim sadržajima.

„Sajam turizma, uz prateće manifestacije, prilika je za susrete poslovnih ljudi u turističkom, hotelskom i ugostiteljskom biznisu. Za posetioce predstavlja mogućnost za ekskluzivne sajamske pogodnosti za putovanje i odmor, ali i degustaciju najboljih vina, rakija i gastronomskih specijaliteta ovog podneblja“, ističu organizatori događaja.

Radno vreme sajma je od četvrtka do subote od 10 do 19 časova, a u nedelju od 10 do 18 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a grupna ulaznica je 300 dinara. Poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti je 2.000 dinara, dok se parking naplaćuje 200 dinara po satu.

  • SNEZANA

    23.3.2022 #1 Author

    Odlicne vesti za turizam

    Odgovori

  • MARA

    23.3.2022 #2 Author

    Napokon, naučiše se zaposleni u tim delatnostima

    Odgovori

  • Milovan94

    23.3.2022 #3 Author

    Moram posetiti neki sajam, sjajna je to prilika da saznam nesto novo

    Odgovori

  • VERA

    23.3.2022 #4 Author

    Svi toliko ocekuju od ove godine da se pokrene i vrati na staro sav posao koji su imali.

    Odgovori

  • GOCA BG

    23.3.2022 #5 Author

    Jedan od posecenijih sajmova u Bgdu,treba ga posetiti…

    Odgovori

  • ZVE84

    27.3.2022 #6 Author

    Sajam je uvek za dobar susret poslovnih ljudi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...