Brazilska kompanija kaže da ima pravo rešenje za veliki ekološki problem

Da li NFT tokeni mogu da spasu Amazoniju?

EkologijaSvetU fokusuVesti

28.3.2022 17:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Da li NFT tokeni mogu da spasu Amazoniju? Da li NFT tokeni mogu da spasu Amazoniju?
Brazilska kompanija koja poseduje 410 kvadratnih kilometara amazonske prašume nudi novi način finansiranja očuvanja prirode – kroz prodaju nezamenljivih tokena (NFT) koji bi njihovim... Da li NFT tokeni mogu da spasu Amazoniju?

Brazilska kompanija koja poseduje 410 kvadratnih kilometara amazonske prašume nudi novi način finansiranja očuvanja prirode – kroz prodaju nezamenljivih tokena (NFT) koji bi njihovim kupcima zauzvrat pružali garanciju ulaganja, odnosno sponzorisanja očuvanja i obnavljanja određenih oblasti džungle.

Ovaj oblik digitalne imovine doživeo je ogromnu popularnost prošle godine, zbog svoje potvrde o autentičnosti. Drugi slični napori za finansiranje očuvanja prirpde putem prodaje NFT tokena uključuju planove za jedan južnoafrički rezervat divljih životinja.

U Brazilu, kompanija pod nazivom Nemus počela je da prodaje NFT-ove dajući kupcima jedinstveno sponzorstvo za šumske delove različite veličine, u zavosnosti od vrednosti tokena, a sav ostvareni prihod će biti namenjen očuvanju drveća, regeneraciji raščišćenih površina i podsticanju održivog razvoja, piše Reuters.

Vlasnici tokena neće posedovati samo zemljište, ali će imati pristup ključnim informacijama o njegovom očuvanju, od satelitskih snimaka do licenciranja i druge dokumentacije, rekao je osnivač Nemusa Flavio de Meira Penja (Flavio de Meira Pena).

Penja je istakao da je Nemus prodao 10 odsto svoje početne ponude tokena za površinu od 8.000 hektara zemljišta tokom prvog dana.

„Pretpostavljam da će se interesovanje dodatno ubrzati u narednim nedeljama“, rekao je Penja, dodajući da će tehnologija blokčejna obezbediti neophodnu transparentnost u korišćenju sredstava.

  • STRAHINJA

    28.3.2022 #1 Author

    Kad ne moze na konvencionalni, ono hajmo na high tech nacin

    Odgovori

  • STEFAN

    28.3.2022 #2 Author

    Mozda je to jedino resenje

    Odgovori

  • GOCA BG

    28.3.2022 #3 Author

    To bi bilo sjajno ako imaju resenje..

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    29.3.2022 #4 Author

    Korisnici moraju da imaju interes za korišćenjem na neki način tog dela dzungle da bi za njega nešto plaćali.

    Odgovori

  • Lelica

    29.3.2022 #5 Author

    U svemu se prvo trazi interes i korist pa sve ostalo. Kao i za ovo.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...