U sporno pitanje biće uključen i predsednik Makron

Danone razmatra pravne opcije za oduzetu filijalu u Rusiji

SvetVesti

18.7.2023 11:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Danone razmatra pravne opcije za oduzetu filijalu u Rusiji Danone razmatra pravne opcije za oduzetu filijalu u Rusiji
Francuski lider u proizvodnji mlečnih proizvoda Danone razmatra svoje pravne mogućnosti nakon što je ruska država preuzela kontrolu nad njenom filijalom u Rusiji, rekao... Danone razmatra pravne opcije za oduzetu filijalu u Rusiji

Francuski lider u proizvodnji mlečnih proizvoda Danone razmatra svoje pravne mogućnosti nakon što je ruska država preuzela kontrolu nad njenom filijalom u Rusiji, rekao je agenciji Reuters izvor upoznat sa tim pitanjem.

Izvor je još rekao da će kompanija Danone pisati Kremlju i da je u kontaktu sa francuskim vlastima, uključujući kancelariju predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron).

„Danone će napisati pismo Kremlju i proučava pravne lekove, ali u ovakvoj zemlji nije lako ostvariti svoja prava“, rekao je izvor, koji je odbio da bude imenovan jer je pitanje poverljivo, prenosi Reuters.

Prema ukazu koji je u nedelju potpisao predsednik Vladimir Putin, udeli u stranom vlasništvu u kompaniji Danone u Rusiji, zajedno sa udelom danske pivarske kompanije Carlsberg u lokalnoj pivari, stavljeni su pod „privremeno upravljanje” Savezne agencije za upravljanje državnom imovinom Rosimušćestvo.

Bliski izvor rekao je da je mlekara Danone bila blizu dogovora o prodaji ruske filijale, kada su se pojavile vesti o dekretu.

„Danone je saznao vest u isto vreme kao i svi ostali, kada je izašlo saopštenje za javnost ruskog predsedništva.”

„Kompanija Danone je veoma iznenađena načinom na koji je organizovan proces napuštanja zemlje, posebno zato što su u taj proces u svakom trenutku bile uključene lokalne vlasti“, rekao je izvor. „Kompanija je htela da zaključi posao, makar da su stigli da predlože kupca nadležnoj komisiji. Govorimo o samo nekoliko nedelja“, dodao je izvor, ne navodeći potencijalnog kupca.

Izvor je još rekao da je Danone dobio uveravanja da bi državno preuzimanje trebalo da bude privremeno, ali je i dodao: „Pojam vremena tamo nije isti kao kod nas.”

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...