draginja đurić napušta poziciju nakon 20 godina

Darko Popović novi predsednik IO Banke Intesa u Srbiji

BankeNovacSrbijaVesti

27.1.2022 14:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Darko Popović novi predsednik IO Banke Intesa u Srbiji Darko Popović novi predsednik IO Banke Intesa u Srbiji
Nakon više od 20 godina Draginja Đurić napušta poziciju predsednika Izvršnog odbora Banke Inteza (Banca Intesa) u Srbiji koju će preuzeti Darko Popović, saopšteno je... Darko Popović novi predsednik IO Banke Intesa u Srbiji

Nakon više od 20 godina Draginja Đurić napušta poziciju predsednika Izvršnog odbora Banke Inteza (Banca Intesa) u Srbiji koju će preuzeti Darko Popović, saopšteno je u četvrtak.

Popović je član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom.

Draginja Đurić će nastaviti da daje svoj doprinos grupi Intesa Sanpaolo u funkciji savetnika direktora Divizije internacionalnih banaka članica za Hrvatsku, Slovačku i, posebno, Srbiju u funkciji ambasadora Intesa Sanpaolo Group u komunikaciji sa regulatorima, institucijama i potencijalnim klijentima na ovim tržištima, prenosi Beta.

Ona će, dodatno, u novoj ulozi svoje decenijsko iskustvo i široku ekspertizu staviti na raspolaganje članicama Grupe kao zamenik predsednika Upravnog odbora u Privrednoj banci Zagreb, član upravnih odbora VUB banke u Slovačkoj i IVS, kompanije za pružanje IT usluga, navodi se u saopštenju ove banke.

Direktor Divizije internacionalnih banaka članica Marko Elio Rotinji je rekao da je Draginja Đurić u velikoj meri doprinela razvoju i uspehu Banca Intesa na srpskom tržištu i da je uveren da će biti jednako posvećena i u svojoj novoj ulozi.

„Izuzetno je zadovoljstvo, sreća i čast što sam imala priliku da više od dvadeset godina budem na čelu najveće i jedne od sistemski najvažnijih banaka na tržištu koja je uvek bila solidan oslonac privredi i sigurna potpora građanima“, kazala je Draginja Đurić povodom preuzimanja nove funkcije.

Dodala je da se Banca Intesa, pored očekivanja akcionara da dosegne zadate rezultate, uvek trudila da podrži društvenu zajednicu i pruži pomoć u onoj meri u kojoj je mogla.

„Darko Popović će predvoditi razvoj Bance Intesa i njenu dalju transformaciju u novom poslovnom ambijentu, uz još snažniji fokus na inovaciju proizvoda i usluga, agilnost i efikasnost procesa, fleksibilnost i izuzetno korisničko iskustvo sa ciljem da i u narednom periodu ostane vodeća banka na tržištu i uspešno odgovori na potrebe svojih klijenata“, navodi se u saopštenju banke.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...