Američka IT kompanija pozvala inženjere da se pridruže njihovom timu

Databricks otvara razvojni centar u Beogradu

SrbijaVesti

3.8.2023 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Databricks otvara razvojni centar u Beogradu Databricks otvara razvojni centar u Beogradu
Sa zadovoljstvom najavljujemo otvaranje Databricks-ovog najnovijeg razvojnog centra u Beogradu, koji će se pridružiti našim centrima u Amsterdamu, Berlinu, San Fransisku, Sijetlu i Bangaloru,... Databricks otvara razvojni centar u Beogradu

Sa zadovoljstvom najavljujemo otvaranje Databricks-ovog najnovijeg razvojnog centra u Beogradu, koji će se pridružiti našim centrima u Amsterdamu, Berlinu, San Fransisku, Sijetlu i Bangaloru, igrajući ključnu ulogu u budućoj putanji širenja ponude proizvoda i inženjeringa, saopštila je američka IT kompanija.

„U Databricksu smo posvećeni tome da omogućimo timovima za podatke da reše najteže svetske probleme — od pretvaranja načina transporta budućnosti u sadašnjost do ubrzavanja razvoja medicinskih otkrića. To radimo tako što gradimo i pokrećemo najbolju svetsku platformu za podatke i AI infrastrukturu tako da naši klijenti mogu da koriste duboke uvide u podatke da poboljšaju svoje poslovanje“, istakli su u objavi.

Izgradnja takve platforme, kako su istakli, zahteva talenat svetske klase – pa su zato pozvali „inženjere svetske klase“ da se pridruže beogradskom osnivačkom timu, bilo da trenutno borave u regionu ili žive u inostranstvu a nadaju se da će se vratiti kući.

Predstavili su i tim koji će voditi beogradski centar – a na čelu tog tima biće Dragan Tomić, koji je jedan od osnivača Microsoft razvojnog centra u Beogradu, dok će u Databricks biti na funkciji potpredsednika inženjeringa.

Sa Tomićem će raditi i Ivan Mitić, koji je do nedavno bio odgovoran za performanse i efikasnost internih sistema za skladištenje podataka u Meta, kao i Tamara Novković, regruterka koja je pomogla u izgradnji TomTom i Microsoftovih lokalnih razvojnih timova.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...