Prvi sastanak biće sa predstavnicima NBS

Delegacija MMF-a u četvrtak počinje razgovore o trećoj reviziji aranžmana sa Srbijom

SrbijaVesti

13.3.2024 14:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Delegacija MMF-a u četvrtak počinje razgovore o trećoj reviziji aranžmana sa Srbijom Delegacija MMF-a u četvrtak počinje razgovore o trećoj reviziji aranžmana sa Srbijom
Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sutra u Beogradu počinje razgovore sa srpskim zvaničnicima o trećoj reviziji stendbaj aranžmana sa Srbijom. Prvi sastanak biće sa... Delegacija MMF-a u četvrtak počinje razgovore o trećoj reviziji aranžmana sa Srbijom

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) sutra u Beogradu počinje razgovore sa srpskim zvaničnicima o trećoj reviziji stendbaj aranžmana sa Srbijom.

Prvi sastanak biće sa predstavnicima Narodne banke Srbije, prenosi Beta.

MMF je stendbaj aranžman u vrednosti oko 2,4 milijarde evra Srbiji odobrio u decembru 2022. godine kao podršku dogovorenom ekonomskom programu.

Stendbaj aranžman sa Srbijom je posle uspešne druge revizije postao aranžman iz predostrožnosti, odnosno bez namere da se sredstva koriste osim u slučaju platnobilansnih potreba zemlje, što je jednu reviziju ranije nego što se očekivalo prilikom odobrenja aranžmana.

Tagovi
MMF NBS VESTI
  • AJA

    13.3.2024 #1 Author

    Verujem da ce ovi razgovori biti pozitivni za nas.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...