najavljeni značajni razgovori sa potencijalnim investitorima

Delegacija Srbije na Prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke

SrbijaSvetVesti

18.4.2022 15:08 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Delegacija Srbije na Prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke Delegacija Srbije na Prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke
Delegacija Srbije koju predvodi guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković učestvovaće na Prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke koje se održava... Delegacija Srbije na Prolećnom zasedanju MMF i Svetske banke

Delegacija Srbije koju predvodi guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković učestvovaće na Prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke koje se održava od 18. do 24. aprila u Vašingtonu.

Kako je saopštila NBS, delegacija Srbije imaće više razgovora sa visokim predstavnicima ove dve finansijske institucije o aktuelnim programima saradnje, tekućim kretanjima i očekivanjima za naredni period.

Tokom Prolećnog zasedanja biće održani i sastanci Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta i Zajedničkog komiteta za razvoj, koji predstavljaju savetodavne organe ovih institucija.

Tokom Prolećnog zasedanja u fokusu će biti pitanja od značaja za globalnu finansijsku stabilnost usled uticaja pandemije, geopolitičkih kretanja i klimatskih promena, izgledi svetske ekonomije i kretanja na finansijskim tržištima, a razmatraće se i izazovi ekonomskih politika u uslovima povećanog duga i inflacije na globalnom nivou.

Predviđeno je i da generalna direktorka MMF Kristalina Georgijeva (Georgieva) predstavi Program globalne politike.

Predstavnici Srbije će i tokom ovogodišnjeg Prolećnog zasedanja imati niz bilateralnih susreta s predstavnicima brojnih institucija i investitora koji su pokazali veliko interesovanje za Srbiju, koja se kotira visoko na mapi poželjnih investicionih destinacija, ističe NBS.

  • SANJA

    19.4.2022 #1 Author

    Ce da vidimo tek rezultate zasedanja

    Odgovori

  • VERA

    19.4.2022 #2 Author

    Neka ćaskaju oni samo da nas više ne zadužuju.

    Odgovori

  • MARKO7

    2.6.2022 #3 Author

    Pa bas me zanimaju rezultati zasedanja…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...