vodeće na listi izvoznika rudarske i energetske kompanije

Tri kineska preduzeća najveći izvoznici iz Srbije

SrbijaVesti

18.4.2022 11:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Tri kineska preduzeća najveći izvoznici iz Srbije Tri kineska preduzeća najveći izvoznici iz Srbije
Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prva tri meseca ove godine bila je 1,8 milijardi evra, a najveći izvoznici su tri kineske... Tri kineska preduzeća najveći izvoznici iz Srbije

Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u prva tri meseca ove godine bila je 1,8 milijardi evra, a najveći izvoznici su tri kineske kompanije – Zijin Mining iz Brestovca, koja je vlasnik rudnika Čukaru Peki u okolini Bora (276,8 miliona evra), vlasnik smederevske železare HBIS grupa (234,7 miliona evra) i Zijin Bor Copper (210 miliona evra), objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Naftna industrija Srbije (NIS) sa izvozom od 147,5 miliona evra je na četvrtom mestu, a na petom pirotski Tigar Tyres čiji je izvoz bio 131,2 milion evra.

Na listi najvećih izvoznika su i srpsko predstavništvo Henkela sa izvozom od 112,7 miliona evra, Leoni iz Prokuplja sa izvozom 97 miliona evra, ZF iz Pančeva sa 80,9 miliona evra.

Slede Yura iz Rače sa 77,3 miliona evra, Petrohemija iz Pančeva čiji je izvoz bio 76,9 miliona evra, Robert Bosch sa 72,5 miliona evra, Impol Seval iz Sevojna sa 67,7 miliona evra, Hemofarm iz Vršca sa 67,1 milion evra, Grundfos iz Inđije sa 64,8 miliona evra i Philip Morris Operations iz Niša sa 50,7 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...