kompanija prošle godine prijavila rekordan krajnji rezultat od 5,39 milijardi dinara

Srpski Philip Morris će verovatno isplatiti čitavu dobit kao dividende

BerzaNovacSrbijaVesti

18.4.2022 11:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Srpski Philip Morris će verovatno isplatiti čitavu dobit kao dividende Srpski Philip Morris će verovatno isplatiti čitavu dobit kao dividende
Odbor direktora niške duvanske industrije Philip Morris Operations sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 20. maj, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja... Srpski Philip Morris će verovatno isplatiti čitavu dobit kao dividende

Odbor direktora niške duvanske industrije Philip Morris Operations sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 20. maj, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za prošlu godinu i predlog odluke da se cela dobit podeli na dividende, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

Kao i prethodnih godina, uprava je predložila da se akcionarima podeli celokupan iznos ostvarene dobiti, a pravo na dividendu su stekli akcionari sa tim statusom na dan 31. decembar prošle godine, prenosi Beta.

Kompanija je prošle godine ostvarila rekordnu dobit od 5,39 milijardi dinara što predstavlja rast od 10,8 odsto.

Vlasnici prve klase preferencijalnih akcija kojima se trguje na Beogradskoj berzi dobiće iznos od 483,9 dinara po akciji, što na poslednjoj ceni od 6.800 dinara daje prinos od 7,1 odsto.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...