Demanti EXIT fondacije

Vesti

28.8.2023 19:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Demanti EXIT fondacije Demanti EXIT fondacije
Povodom teksta “Najveće prosečne plate u Srbiji u sportskim klubovima i IT kompanijama” objavljenog 24. avgusta redakciji portala Biznis.rs obratila se EXIT fondacija sa... Demanti EXIT fondacije

Povodom teksta “Najveće prosečne plate u Srbiji u sportskim klubovima i IT kompanijama” objavljenog 24. avgusta redakciji portala Biznis.rs obratila se EXIT fondacija sa zahtevom za objavljivanje ispravke.

Zato, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i članom 83 (Pravo na odgovor), objavljujemo njihov odgovor:

 “U tom tekstu, tj. listi koju ste napravili, preneli ste neistinitu informaciju na štetu EXIT fondacije, navodeći da prosečna plata zaposlenih u njoj iznosi 764.293,86 dinara. Napominjemo da je ovo ogromna i gruba greška u informisanju javnosti, imajući u vidu da ste analiziranjem podataka iz godišnjih finansijskih izveštaja među zarade zaposlenih u EXIT fondaciji uračunali i honorare stranih i domaćih izvođača na EXIT festivalu, koji za najveće svetske zvezde dostižu stotine hiljada evra.

Prema tačnim knjigovodstvenim podacima, u 2022. godini prosečna bruto zarada zaposlenih u EXIT fondaciji iznosila je 130.616,13 dinara (prosečan broj zaposlenih – 19), u 2021. 99.263,37 dinara (prosečan broj zaposlenih – 19), a u 2020. 78.824,23 dinara (prosečan broj zaposlenih – 15)”, navodi se u demantiju ove organizacije.

Ističemo ovom prilikom da greška svakako nije bila namerna, i posledica je korišćene metodologije, koja je za pojedine kompanije prikazivala ispravan rezultat, a za druge uvećan za ostala lična davanja drugim licima. Kako bismo proverili dodatno informacije povukli smo tekst sa portala, a ispravljeni tekst s novim podacima objavićemo odmah po dobijanju istih.

Tagovi
SRBIJA VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...