Neće glasati za plan potrošnje koji predlaže njegova stranka

Demokratski senator zaustavio Bajdenov zakon

SvetVesti

20.12.2021 14:59 Autor: Vladimir Jokanović 0

Demokratski senator zaustavio Bajdenov zakon Demokratski senator zaustavio Bajdenov zakon
Demokratski američki senator Džo Mančin (Joe Manchin) zadao je razoran udarac inicijativi predsednika Sjeidnjenih Američkih Država Džoa Bajdena (Joe Biden) o planu potrošnje u... Demokratski senator zaustavio Bajdenov zakon

Demokratski američki senator Džo Mančin (Joe Manchin) zadao je razoran udarac inicijativi predsednika Sjeidnjenih Američkih Država Džoa Bajdena (Joe Biden) o planu potrošnje u vrednosti 1.900 milijardi dolara, što je razljutilo Belu kuću i većinu demokratskih predstavnika u Kongresu.

Saopštenje Mančina koje je objavio Fox News nakon površnog razgovora sa Bajdenovim osobljem, potencijalno može da izbaci iz koloseka ne samo predsednikov „Povratak boljeg zakona“, već izaziva nedoumice o usvajanju zakona o glasačkim pravima i potencijalno druge značajne zakone koji bi zahtevali njegov glas u podeljenom Senatu, prenosi AP.

„Ne mogu da glasam za ovaj zakon. Jednostavno ne mogu. Probao sam sve što je ljudski moguće. Ne mogu. Ovo je ‘ne’ ovom zakonu. Pokušao sam da radim sve što znam. I predsednik je marljivo radio. Bilo je divno raditi sa njim. On zna da sam bio zabrinut, a stvar na koju bismo svi trebalo da usmerimo pažnju je Covid-19 koji nam se vraća u toliko različitih aspekata na nove načine. To ponovo utiče na naše živote“, saopštio je Mančin, prenosi CNN.


U izjavi koju je naknadno objavila njegova kancelarija, Mančin je ponovio da ne može da podrži zakon, navodeći da je uvek govorio da „ako ne može da se vrati kući i da objasni, onda ne može da glasa“. On je dodao da uprkos najboljoj volji ne može da objasni sveobuhvatni „Povratak boljeg zakona“ i ne može da glasa za njega.

Republikanci su jednoglasno pozdravili Mančinov potez, dok pokušavaju da zaustave Bajdenove velike planove potrošnje za socijalne usluge i paket klimatskih promena. S druge strane, progresivne demokrate optužuju Mančina za kršenje dogovora.

Kritike Mančinu stigle su i od umerenih demokrata, a spekuliše se čak da bi on mogao da napusti Demokratsku stranku.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...