Premašena očekivanja analitičara u drugom kvartalu

Deutsche Banka udvostručila prihode od savetodavnih usluga

BankeEUVesti

24.7.2024 10:05 Autor: Vladimir Jokanović 1

Deutsche Banka udvostručila prihode od savetodavnih usluga Deutsche Banka udvostručila prihode od savetodavnih usluga
Deutsche Bank je udvostručila prihode od savetodavnih usluga u investicionom bankarstvu u drugom kvartalu, dok je najveći nemački zajmodavac povećao svoj udeo na rastućem... Deutsche Banka udvostručila prihode od savetodavnih usluga

Deutsche Bank je udvostručila prihode od savetodavnih usluga u investicionom bankarstvu u drugom kvartalu, dok je najveći nemački zajmodavac povećao svoj udeo na rastućem tržištu korporativnih transakcija.

Između aprila i juna, Deutsche Bank je ostvarila prihod od 585 miliona evra od savetodavnih usluga za spajanja i akvizicije, kao i od izdavanja dugova i akcija, u poređenju sa 291 milionom evra u istom periodu prošle godine, prenosi Financial Times.

Ovo povećanje je više nego nadoknadilo pad prihoda od trgovanja od tri procenta na godišnjem nivou i premašilo očekivanja analitičara.

Ukupno gledano, učinak Deutsche Banke u drugom kvartalu bio je u skladu sa prognozama analitičara, pri čemu je ukupni prihod porastao za dva odsto na godišnjem nivou, dostigavši 7,6 milijardi evra.

Međutim, profit pre oporezivanja pao je za 71 odsto jer je zajmodavac izdvojio 1,3 milijarde evra za dugotrajan sudski spor oko cene koju je platio za konkurentsku maloprodajnu banku Postbank.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.