Bez prognoza o daljem skraćivanju lanaca snabdevanja

DHL se nada ubrzanom rastu globalne trgovine tokom ove godine

SvetVesti

14.3.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

DHL se nada ubrzanom rastu globalne trgovine tokom ove godine DHL se nada ubrzanom rastu globalne trgovine tokom ove godine
Nemačka logistička kompanija DHL ocenila je u izveštaju da tekuća godina ima potencijal za ubrzani rast globalne trgovine. Nakon što je 2022. dostigao rekordni... DHL se nada ubrzanom rastu globalne trgovine tokom ove godine

Nemačka logistička kompanija DHL ocenila je u izveštaju da tekuća godina ima potencijal za ubrzani rast globalne trgovine.

Nakon što je 2022. dostigao rekordni nivo, udeo globalnog BDP koji se može pripisati međunarodnoj trgovini prošle je godine oslabio, objavio je Seebiz.

DHL čije je sedište u gradu Bonu na zapadu Nemačke, međutim, procenjuje da će trgovina ove godine verovatno ponovno oživeti.

Uprkos povećanim geopolitičkim rizicima, DHL-ov Globalni izveštaj o povezanosti ne predviđa pomak prema regionalizaciji i kraćim lancima snabdevanja.

Redovan izveštaj DHL-a analizira međunarodnu trgovinu, kapital, informacije i tokove ljudi.

„Deglobalizacija je još uvek rizik – ali u ovom trenutku nije realnost“, rekao je tim povodom Steven Altman, istraživač na Stern School of Business Univerziteta u Njujorku.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...