Strategija Vlade Srbije za zadržavanje mladih, ali I privlačenje investitora

Do 2025. godine širokopojasni internet u celoj Srbiji

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

26.7.2021 08:05 Autor: Marko Miladinović 1

Do 2025. godine širokopojasni internet u celoj Srbiji Do 2025. godine širokopojasni internet u celoj Srbiji
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je tokom posete jugu Srbije da je plan da se do 2025. godine završi uvođenje širokopojasnog interneta u... Do 2025. godine širokopojasni internet u celoj Srbiji

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je tokom posete jugu Srbije da je plan da se do 2025. godine završi uvođenje širokopojasnog interneta u celoj Srbiji.

Prema njenim rečima, to je ogromno ulaganje koje se radi zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i neophodno je kako bi se mladi zadržali u krajevima gde su rođeni, kao i da bi se investitori zainteresovali za ulaganje.

„Pored toga, preko Ministarstva privrede ulažemo u kompletno infrastrukturno opremanje industrijskih zona, gde lokalne samouprave treba da se prijave i oni rade sufinansiranje. Takođe, svake godine imamo pozive za finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća, i to kako direktno finansiranje, tako i kupovinu opreme“, istakla je ona.

Dodala je da se, paralelno s tim, Vlada Srbije bori za svakog stranog investitora i navela da se nikada ranije nisu odvajala veća sredstva za naše preduzetnike, za lokalna mala i srednja perduzeća i za industrijske zone i da će se to ulaganje i nastaviti.

  • VOJKAN

    9.9.2022 #1 Author

    Brzi internet je sve sto nam je potrebno u ovom trenutku

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...