VLADA SRBIJE OBELEŽILA 100 DANA RADA

Dobri rezultati, pojedini ministri dobili kritike

Vesti

4.2.2021 19:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dobri rezultati, pojedini ministri dobili kritike Dobri rezultati, pojedini ministri dobili kritike
Vlada Srbije obeležila je 100 dana rada, sednicom koja je održana u Palati Srbija, a na kojoj je prisustvovao i predsednik države Aleksandar Vučić.... Dobri rezultati, pojedini ministri dobili kritike

Vlada Srbije obeležila je 100 dana rada, sednicom koja je održana u Palati Srbija, a na kojoj je prisustvovao i predsednik države Aleksandar Vučić.

Premijerka Ana Brnabić rekla je na konferenciji za novinare posle sednice, da Srbija beleži do sada u našoj bližoj i daljoj istoriji nezabeležene rezultate.

„Srbija beleži, u našoj bližoj i daljoj istoriji nezabeležene rezultate. Najbolji smo u Evropi po ekonomskim rezultatima, danas drugi u Evropi, a po nekim indikatorima i prvi u vakcinaciji. Razgovarali smo kako da zadržimo tu poziciju i dalje da napredujemo“, izjavila je premijerka.

Foto: Tanjug

Ona je navela da se ove godine očekuje rast BDP od plus šest odsto, ali za to, kaže, mora da se radi „noć i dan“.

I predsednik Vučić je istakao da naša zemlja ima odlične rezultate i da je pored Irske, prva u Evropi po stopi rasta. Predsednik je imao i primedbe na rad pojedinih ministara, koji su kako je rekao, tražili novac, ali ga nisu potrošili, a to nije dobro. On ipak nije rekao o kojim ministrima je reč.

„U januaru imamo suficit od 13,5 milijardi dinara, a bio je predviđen deficit. To nije uvek i najbolja vest. Nama je potrebno da se potroši novac“, istakao je predsednik Srbije i dodao:

Foto: printscreen

„Zamolio sam ministre da se probude, da oni koji rade da nastave tako, a da neki još snažnije prionu na posao. Ne zanima me poređenje sa onima koji su zemlju uništili, zanima me samo šta možemo da uradimo za našu zemlju, šta ćemo da ostavimo našem narodu“, rekao je Vučić.

Govoreći o radu Vlade, Vučić je rekao da je potrebno više jedinstva i entuzijazma.

„O imenima nisam govorio, ali sam jasno stavio do znanja da je potrebno više energije i entuzijazma, borbenosti, da se ne bave izborima već jedinstvom“, rekao je Vučić.

On je ocenio da je odvratno kada sazna da pojedini ministri o svojim kolegama javljaju sve najgore i iznose neistine da bi sebi obezbedili bolji tretman u medijima.

Brnabić je najavila da će izveštaj građanima o 100 dana rada podneti u subotu.

Do kraja marta stižu i vakcine iz Kovaksa

Predsednik je istakao da se svakodnevno radi i bori za vakcine i lekove protiv korone.

„Imaćemo značajne količine vakcina obezbeđene u naredne dve, tri nedelje“, istakao je predsednik i najavio da će prve vakcine iz Kovaksa stići do kraja marta, ili početkom aprila.

Napomenuo je da će zajedno sa dodatnim ugovorima koji bi trebalo da budu potpisani ovih dana sa Kinezima i Rusima, Srbija imati potpisan ugovore za ukupno 11,5 do 12 miliona vakcina.

Pomenuo je i neke lekove protiv korone koji su strahovito skupi. „To su nenormalne cene. Nešto smo naručili da bar možemo da računamo da ćemo spasiti 1.000, 2.000 života, pa ćemo to da dobijamo“, rekao je predsednik i najavio da će ti lekovi stizati tokom marta, aprila i maja.

Vučić je zamolio ljude da se vakcinišu i poručio da je Srbija, za razliku od nekih drugih zemalja, odlučila da ide na revakcinaciju.

Foto:Pixabay.com

„Neke zemlje su htele da vakcinišu prvom vakcinom što je moguće više, pa makar zaštita bila svega 50 odsto, a naša je odluka da idemo na revakcinu i da znamo da oni koji idu na revakcinu, ti ljudi su zaštićeni 80, 90 odsto, ali da su čak 98, 99 odsto izuzeti od potencijalno najtežih posledica“, istakao je predsednik.

Brnabić je saopštila i da je Vlada usvojila odluku o izdvajanju tri milijarde dinara za lečenje obolelih od retkih bolesti. „Ponosna sam što smo za 2021. odvojili rekordne tri milijarde dinara za lečenje osoba obolelih od retkih bolesti“, rekla je premijerka.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...