Najavljeno je i smanjenje poreza za ulaganje u inovacije

Dodatne poreske olakšice za zapošljavanje mladih

InovacijePoreziPreduzetnikSrbijaVesti

30.7.2021 08:35 Autor: Marija Jovanović 0

Dodatne poreske olakšice za zapošljavanje mladih Dodatne poreske olakšice za zapošljavanje mladih
Od 1. januara 2022. godine biće uvedene dodatne poreske olakšice za zapošljavanje mladih, najavila je premijerka Srbije Ana Brnabić na sednici Skupštine na kojoj... Dodatne poreske olakšice za zapošljavanje mladih

Od 1. januara 2022. godine biće uvedene dodatne poreske olakšice za zapošljavanje mladih, najavila je premijerka Srbije Ana Brnabić na sednici Skupštine na kojoj poslanici postavljaju pitanja članovima vlade.

Odgovarajući na pitanje poslanika SVM Akoša Ujheljija, ona je kazala da su olakšice planirane i zbog toga što je velika stopa nezaposlenosti u populaciji.

„U ovom trenutku planirane su dodatne poreske olakšice za zapošljavanje mladih jer imamo visoku stopu nezaposlenosti nešto više od 20 odsto“, kazala je Brnabić. Dodatne olakšice posebno će biti namenjene mladima koji treba da dobiju prvo radno mesto.

Prema njenim rečima, program Moja prva plata ide dobro, a razmatra se sa ministrom finansija Sinišom Malim da se izdvoje dodatna sredstva i proširi sam program.

Takođe, premijerka je najavila i smanjenje poreza za ulaganje u inovacije, kako bi se dodatno stavio fokus na investicije za dodatu vrednost.

„Nastavićemo sa investicijama u infrastrukturu, biće dodatni budžet za investicije u zaštitu životne sredine jer su i to investicije u infrastrukturu, zatim vodovodne, kanalizacione mreže, transfer stanice. Nadamo se da nećemo imati potrebe da toliko novca ulažemo u podršku privredi zbog posledica pandemije, jer se nadamo da je najgore iza nas“, kazala je Brnabić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...