Zaključen je 171 ugovor, ukupne vrednosti 238 miliona dinara

Dodeljena bespovratna sredstva mladim vojvođanskim poljoprivrednicima

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

5.7.2021 14:53 Autor: Marko Miladinović 2

Dodeljena bespovratna sredstva mladim vojvođanskim poljoprivrednicima Dodeljena bespovratna sredstva mladim vojvođanskim poljoprivrednicima
Mladim poljoprivrednicima u Vojvodini obezbeđeno je 200 milona dinara bespovratnih sredstava, a tim povodom pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, uručio im je danas... Dodeljena bespovratna sredstva mladim vojvođanskim poljoprivrednicima

Mladim poljoprivrednicima u Vojvodini obezbeđeno je 200 milona dinara bespovratnih sredstava, a tim povodom pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, uručio im je danas 171 ugovor.

Ugovori su uručeni na osnovu konkursa namenjenog podršci mladima u ruralnim područjima na teritoriji Vojvodine u 2021. godini. Ukupna vrednost investicije je blizu 238 miliona dinara, u čemu je učešće Pokrajine 84,07 odsto.

„Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 1,5 miliona dinara, a bitno je napomenuti da resorni sekretarijat po ovom konkursu sufinansira i do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije“, rekao je Božić prilikom dodela ugovora.

Resorni sekretar je naveo da je reč o sredstvima namenjenim za otpočinjanje poljoprivredne proizvodnje, nabavku priključne mehanizacije, investicije u imovinu gazdinstva za preradu poljoprivrednih proizvoda i sve ono što je vezano za unapređivanje poslovanja mladih poljoprivrednika na selu.

Pravo da konkuršu za sredstva, osim novih poljoprivrednih gazdinstva registrovanih u ovoj godini, imala su i ona registrovana u prošloj.

Razlog za to je što je prethodne godine ovaj konkursni program bio obustavljen zbog nedostataka sredstava kao posledice stanja izazvanog pandemijom korona virusa.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...