Ulagač je aranđelovačka kompanija Peštan doo

Domaći investitor planira gradnju dve solarne elektrane kod Aranđelovca

SrbijaVesti

3.7.2024 08:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Domaći investitor planira gradnju dve solarne elektrane kod Aranđelovca Domaći investitor planira gradnju dve solarne elektrane kod Aranđelovca
Opština Aranđelovac objavila je urbanistički projekat za urbanističko-arhitektonsku razradu lokacije objekata za proizvodnju električne energije – solarnih elektrana Fep i Bukovik 1 na teritoriji... Domaći investitor planira gradnju dve solarne elektrane kod Aranđelovca

Opština Aranđelovac objavila je urbanistički projekat za urbanističko-arhitektonsku razradu lokacije objekata za proizvodnju električne energije – solarnih elektrana Fep i Bukovik 1 na teritoriji ove opštine.

Investitor je aranđelovačka kompanija Peštan doo. Povod za izradu urbanističkog projekta je, kako se navodi, namera investitora da izgradi dve solarne elektrane, a nakon dobijanja uslova za projektovanje i priključenje, piše eKapija.

Ukupna površina u obuhvatu projekta je 35.59,70 hektara, a lokacija obuhvata, u zapadnom delu, kompleks bivše fabrike Elektroporcelan Aranđelovac i jedno veštačko jezero (Aranđelovac 2-„malu vodojažu“), a u istočnom delu neizgrađene površine.

Solarna elektrana Fep je snage do 6,5 megavati, a predviđeno je postavljanje solarnih panela na zemlji i krovovima objekata.

Predviđena snaga elektrane Bukovik 1 je 9,9 megavati, a postavljanje solarnih panela planirano je na zemlji.

Obrađivač idejnog rešenja je firma Azimut Electric iz Beograda, a obrađivač urbanističkog projekta Arhiplan doo iz Aranđelovca.

  • SABRINA

    3.7.2024 #1 Author

    Lepo što su domaće firme uključene u navedeno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.