DONACIJA NEMAČKE AMBASADE Oko 2,2 miliona dinara za infuzione pumpe

SrbijaVesti

29.4.2020 12:25 Autor: Marija Jovanović 0

DONACIJA NEMAČKE AMBASADE Oko 2,2 miliona dinara za infuzione pumpe DONACIJA NEMAČKE AMBASADE Oko 2,2 miliona dinara za infuzione pumpe
Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” isporučena je donacija Ambasade Nemačke vredna nešto više od 2,2 miliona dinara. Obezbedivši sredstva za nabavku 13 infuzionih pumpi... DONACIJA NEMAČKE AMBASADE Oko 2,2 miliona dinara za infuzione pumpe

Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” isporučena je donacija Ambasade Nemačke vredna nešto više od 2,2 miliona dinara. Obezbedivši sredstva za nabavku 13 infuzionih pumpi koje se nalaze u vrhu potreba kada je medicinska oprema u pitanju, Ambasada se pridružila Fondu B92 u borbi protiv pandemije korona virusa.

Ove pumpe koriste se za infuziju tečnosti, lekova i hranljivih materija u sistem cirkulacije pacijenta, kao i za preciznije doziranje lekova putem intravenozne infuzije.

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izrazio je zadovoljstvo što je njegova ambasada u prilici da pomogne svom susedu KBC “Dr Dragiša Mišović” koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade ove ambasade, prenosi Tanjug. „Želimo da kao komšije damo doprinos i podržimo preko potrebni rad bolnice i njeno medicinsko osoblje u borbi protiv korona virusa“, rekao je Šib.

Predstavnike Ambasade Nemačke i Fonda B92 dočekali su direktor KBC „Dr Dragiša Mišović“ Vladimir Ðukić i doktor Ðorđe Lalošević, koji su u ime kolektiva ovog bolničkog centra zahvalili na donaciji.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...