DOPREMANJE RUSKOG GASA U KINU Započeto projektovanje gasovoda „Snaga Sibira 2“

SvetVesti

4.9.2020 14:23 Autor: Vladimir Jokanović 0

DOPREMANJE RUSKOG GASA U KINU Započeto projektovanje gasovoda „Snaga Sibira 2“ DOPREMANJE RUSKOG GASA U KINU Započeto projektovanje gasovoda „Snaga Sibira 2“
Kompanija „Gazprom“ započela je projektovanje magistralnog gasovoda „Snaga Sibira 2“, saopštio je šef borda direktora ruske korporacije Aleksej Miler. On je rekao da će... DOPREMANJE RUSKOG GASA U KINU Započeto projektovanje gasovoda „Snaga Sibira 2“

Kompanija „Gazprom“ započela je projektovanje magistralnog gasovoda „Snaga Sibira 2“, saopštio je šef borda direktora ruske korporacije Aleksej Miler.

On je rekao da će novi projekat omogućiti povezivanje gasno-transportnih sistema na zapadu i istoku Rusije, stvaranje baze za razvoj gasifikacije regiona i otvaranje novih mogućnosti za izvoz gasa u Kinu, prenosi Sputnik.

Miler je podsetio da je nedavno potpisan memorandum sa Vladom Mongolije o otvaranju zajedničkog preduzeća za realizaciju projekta transportnog gasovoda preko te republike. Projektna kompanija će pripremiti studiju izvodljivosti i izbor trase gasovoda.

Projekat „Snaga Sibira“ (do Kine) završen je prošle godine, izgradnja je trajala pet godina, a vrednost projekta procenjuje se na oko 400 milijardi dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...