PRIPREMA NOVE VAZDUHOPLOVNE REGULATIVE U AMERICI

Dronovi za dostavu u sistemu vazduhoplovne bezbednosti

Hi-techLifestyleSvetVesti

21.5.2021 08:42 Autor: Vladimir Jokanović 0

Dronovi za dostavu u sistemu vazduhoplovne bezbednosti Dronovi za dostavu u sistemu vazduhoplovne bezbednosti
Očekivani porast komercijalnih operacija bespilotnim letelicama u SAD, kao što su letovi za isporuku, podstiče istražitelje vazduhoplovnih nesreća da prošire svoje delovanje na druge... Dronovi za dostavu u sistemu vazduhoplovne bezbednosti

Očekivani porast komercijalnih operacija bespilotnim letelicama u SAD, kao što su letovi za isporuku, podstiče istražitelje vazduhoplovnih nesreća da prošire svoje delovanje na druge tipove letelica.

Američki Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja (NTBS) predložio je u četvrtak prilagođavanje svojih kriterijuma za otvaranje istrage, pripremajući se za vreme u kojem bi nebo moglo biti prepuno bespilotnih letelica, što nosi nove rizike.

Važeća pravila NTBS koja regulišu njegovu nadležnost nad dronovima datiraju iz 2010. godine i nisu predvidela korišćenje ovih letelica u komercijalne svrhe, kao što je dostava robe, koju koristi Amazon, prenosi TTNews, pozivajući se na Bloomberg.

NTBS istražuje nesreće dronova samo ako su oni teški 136 kilograma ili više. Agencija želi da stvori novu regulativu koja bi uključivala bespilotne letelice svih veličina koje su dobile letačku dozvolu Federalne vazduhoplovne uprave za složene komercijalne operacije, a to uključuje letove iznad naselja.

Manji uređaji, popularni kod hobista, uglavnom bi bili izuzeti iz nove NTSB regulative. Agencija je navela da znatno oštećeni dron za isporuku može stvoriti značajne bezbednosne probleme, kao i da se istragama može povećati vazduhoplovna sigurnost.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...