Jedan od najmoćnijih rukovodilaca na svetu objavio odluku na twitteru

Drugi čovek Amazona Dejv Klark napušta kompaniju

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

4.6.2022 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 19

Drugi čovek Amazona Dejv Klark napušta kompaniju Drugi čovek Amazona Dejv Klark napušta kompaniju
Dugogodišnji izvršni direktor Amazona Dejv Klark (Dave Clark) napušta giganta online maloprodaje, i ovu odluku je objavio na Twitteru u petak. Klark se dugo... Drugi čovek Amazona Dejv Klark napušta kompaniju

Dugogodišnji izvršni direktor Amazona Dejv Klark (Dave Clark) napušta giganta online maloprodaje, i ovu odluku je objavio na Twitteru u petak.

Klark se dugo smatrao jednim od najmoćnijih rukovodilaca u Sjedinjenim Američkim Državama. Prvi put se pridružio Amazonu 1999. godine i ušao u čuveni tajnoviti 23-člani „S-tim“ najviših rukovodilaca kompanije, piše Business Insider.

Nedavno je predvodio Amazonovu strategiju protiv Covida-19. Razvijajući reputaciju čvrstog, marljivog menadžera, Klark je zaradio nadimak „snajperista“ zbog otpuštanja radnika iz skladišta.

U svojoj e-poruci zaposlenima, Klark je napisao da se „pridružio Amazonu nakon postdiplomskih studija kada je kompanija bila „mala“, ali je „brzo rasla“.

„Koliko god da sam voleo ovu ‘vožnju’, vreme je da se oprostim od nje i da započnem novo putovanje. Već neko vreme sam sa porodicom i drugima bliskim ljudima razgovarao o svojoj nameri da odem iz Amazona, ali sam želeo da budem siguran u to, kao i u sposobnost timova da će nastaviti uspešan rad“, napisao je Klark.

Prema nedavnoj prijavi Amazona Komisiji za hartije od vrednosti, Klarkova ostavka stupa na snagu 1. jula.

Izvršni direktor Amazona Endru Džesi (Andrew Jassy) poslao je poruku zaposlenima u kompaniji zahvaljujući se Dejvu na njegovim brojnim dostignućima tokom godina u Amazonu, a posebno na onome što je isporučio kupcima.

Prema Wall Street Journalu, nedavni Klarkov „prelazak iz Sijetla u oblast Dalasa“ viđen je kao znak da bi izvršni direktor mogao da napusti Amazon. Pored toga, Amazon je u aprilu zabeležio prvi gubitak u poslednjih sedam godina, uglavnom zbog inflacije i problema u lancu snabdevanja.

Klarkova objava usledila je nakon što je Šeril Sandberg (Sheryl Sandberg) iz Mete objavila na Facebook-u da odlazi sa mesta glavne operativne direktorke kompanije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...