Kadrovske promene u kompaniji Meta

Ostavka direktorke koja je razvila Facebook

BiznisSvetVesti

2.6.2022 09:15 Autor: Vladimir Jokanović 3

Ostavka direktorke koja je razvila Facebook Ostavka direktorke koja je razvila Facebook
Šeril Sandberg (Sheryl Sandberg) iz kompanije Meta, matične kompanije Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, najavila je povlačenje sa mesta glavnog operativnog direktora. Sandberg (52) će... Ostavka direktorke koja je razvila Facebook

Šeril Sandberg (Sheryl Sandberg) iz kompanije Meta, matične kompanije Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, najavila je povlačenje sa mesta glavnog operativnog direktora. Sandberg (52) će po odlasku sa druge pozicije po rangu u kompaniji Meta ostati u njenom upravnom odboru.

Poziciju glavnog operativnog direktora kompanije preuzeće Havijer Olivan (Javier Olivan) koji je godinama predvodio napore za rast kompanije, prenosi Bloomberg.

Sandberg se zaposlila u Facebooku 2008. godine i za 14 godina dala ključni doprinos da se kompanija transformiše iz startapa u giganta društvenih mreža i reklamni centar vredan milijarde dolara.

Facebook je prošle godine ostvario prihod od oko 120 milijardi dolara. U međuvremenu objavila je knjigu „Lean In“ kojom je ohrabrila žene da se afirmišu na poslu i kod kuće. Zajedno sa glavnim izvršnim direktorom Facebooka, Markom Zakerbergom (Mark Zuckerberg) promovisala je poslovnu kulturu kompanije, ali i upadala u javne skandale zbog propusta u privatnosti i moderiranju sadržaja, uključujući predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Obrazlažući svoj odlazak iz kompanije nakon 14 godina, Sandberg je rekla da joj je potrebno više vremena za filantropski rad i bavljenje fondacijom. Takođe je pomenula da planira udaju na leto, kao i da želi više da se posveti svojoj deci. Akcije kompanije Meta oslabile su za 2,6 odsto posle vesti o njenom odlasku, a ukupan pad vrednosti akcija u ovoj godini je 44 odsto.

Kompanija Meta saopštila je da odlazak operativne direktorke nema nikakve veze sa nedavnom istragom o tome da li je koristila Meta resurse kako bi poništila novinsku priču o svom bivšem dečku.

Odlazeća direktorka navela je da je njen novi angažman u biznisu ili politici malo verovatan. Pre nego što se zaposlila u Facebooku, Sandberg je radila za Google.

  • MARKO7

    2.6.2022 #1 Author

    Pa dobro Facebook i nije više toliko popularan.

    Odgovori

  • IVAN

    2.6.2022 #2 Author

    Bolji je Instagram.

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.6.2022 #3 Author

    Mora da postoji ozbiljan razlog,koji mi necemo saznati…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...