MOGUĆ OTKUP DEONICA OD ETIHADA „AirSerbia“ ponovo državna?

InvesticijeSrbijaVesti

30.4.2020 14:43 Autor: Julijana Vincan 0

MOGUĆ OTKUP DEONICA OD ETIHADA „AirSerbia“ ponovo državna? MOGUĆ OTKUP DEONICA OD ETIHADA „AirSerbia“ ponovo državna?
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je mogućnost nacionalizacije aviokompanije „Air Serbia“. Ona je, odgovarajući na pitanje kako bi država mogla da... MOGUĆ OTKUP DEONICA OD ETIHADA „AirSerbia“ ponovo državna?

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je mogućnost nacionalizacije aviokompanije „Air Serbia“. Ona je, odgovarajući na pitanje kako bi država mogla da pomogne ovoj kompaniji koja ima gubitke, rekla da je ceo saobraćaj u ozbiljnim problemima.

„Videćemo da li će biti nabavki nekih dodatnih aviona, razgovaramo da li da otkupimo možda i naš deo deonica od Etihada. Ima nekoliko mogućnosti. Pokazalo se koliko je značajno da imamo nacionalnu aviokompaniju. ‘Air Serbia’ je sada uradila jako važan posao, sada je red da država njoj omogući uslove da ona može da nastavi komercijalno da radi. ‘Air Serbia’ je u prethodnih nekoliko godina povećala svoj broj destinacija za više od 40 i povećala prihode“, navela je Mihajlović za TV Prva.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Ona je izjavila da je Aerodrom Nikola Tesla, kao i sama „Air Serbia“, od velikog značaja za našu zemlju. Istakla je da je minus aviokompanije za sada oko 30 miliona evra, a da se procenjuje da će do kraja godine sigurno biti barem još toliko.

Mihajlovićeva je navela i da druge kompanije imaju probleme, jer su u Evropi procene da će aviosaobraćaj pretrpeti štetu od 150 milijardi evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...