Svetski sajam je odložen, ali organizatori su optimistični

Dubai Expo očekuje 25 miliona posetilaca

LifestyleLuksuzSvetVesti

12.4.2021 08:30 Autor: Marko Miladinović 0

Dubai Expo očekuje 25 miliona posetilaca Dubai Expo očekuje 25 miliona posetilaca
Najnovije izdanje Svetskog sajma, manifestacije koja svoje korene vuče još od 1851. godine, biće održano od 1. oktobra ove do 22. marta naredne godine... Dubai Expo očekuje 25 miliona posetilaca

Najnovije izdanje Svetskog sajma, manifestacije koja svoje korene vuče još od 1851. godine, biće održano od 1. oktobra ove do 22. marta naredne godine u Dubaiju. Organizatori veruju da će luksuzni paviljoni izlagača iz svih država sveta sa ekskluzivnim sadržajem iz oblasti nauke, tehnologije i arhitekture, uspeti da privuku barem 25 miliona posetilaca uživo, u uslovima poboljšane pandemijske slike.

Direktor ove manifestacije Rim el Hašimi tvrdi da se očekivanja i organizacija odvijaju prema prepandemijskim ciljevima. “Trenutno je u toku masovna vakcinacija na globalnom nivou i mi očekujemo da će situacija da se smiri do oktobra”, ističe El Hašimi.

To je veoma pozitivno iščekivanje, imajući u vidu da World Expo događaji, koji se održavaju svake pete godine u različitim gradovima sveta, ostvaruju zaradu i reputaciju na osnovu lokalnog i međunarodnog turizma.

Dubai Expo je proglašen najvećim događajem koji se organizuje u čitavom arapskom svetu. Prošle godine je ekonomija Ujedinjenih arapskih emirata doživela kontrakciju od 6,6 odsto, i dobro bi joj došao ovakav dodatni podstrek.

Učestvovaće 190 država na površini od 4,3 kvadratna kilometra, a prihodi (neometeni korona virusom) trebalo bi da budu u nivou od 33 milijarde dolara, uz kreiranje novih 300.000 radnih mesta.

Povrh svega, tokom manifestacije, kompanija Uber je najavila testiranje u praksi svojih letećih taksija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...