slovačka daje punu podršku crnoj gori

Dve države unapređuju saradnju na turističkom planu

BiznisSrbijaTurizamVesti

7.8.2021 09:55 Autor: Miljan Paunović 0

Dve države unapređuju saradnju na turističkom planu Dve države unapređuju saradnju na turističkom planu
Crna Gora i Slovačka imaju veliki potencijal za saradnju u turizmu, imajući u vidu relativnu blizinu tržišta i aktuelne avionske konekcije sa aerodromima u... Dve države unapređuju saradnju na turističkom planu

Crna Gora i Slovačka imaju veliki potencijal za saradnju u turizmu, imajući u vidu relativnu blizinu tržišta i aktuelne avionske konekcije sa aerodromima u Beču i Budimpešti, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Direktorka NTO-a Ana Tripković Marković i slovački ambasador Boris Gandel, razgovarali su u petak o mogućnostima za unapređenje saradnje dve zemlje na planu turizma, pišu Vijesti.me.

Tripković Marković upoznala je ambasadora sa dosadašnjim promotivnim aktivnostima na tom tržištu i interesovanjem turističke privrede da se inteziviraju aktivnosti u cilju privlačenja slovačkih turista tokom letnje i zimske sezone. A sve to, imajući u vidu konstantan trend rasta ostvarenog turističkog prometa u periodu pre pandemije i činjenicu da je karakteristično da oni nisu isključivo zainteresovani za kupališni, već i za druge vidove selektivnog turizma kao što su planinski, eko, kulturni, avanturistički“, navodi se u saopštenju.

Gandel je izrazio punu spremnost ambasade Slovačke za podršku na tom planu.

On je predložio ostvarivanje kontakta sa Nacionalnom turističkom organizacijom Slovačke u cilju daljeg povezivanja turističkih radnika i produbljivanja saradnje.

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 192 hiljade turista, što je 96 odsto ostvarenog turističkog prometa iz 2019. godine, izjavila je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTOCG) Ana Tripković Marković, a preneo je Tanjug.

„Popunjenost hotelskih kapaciteta je u pojedinim opštinama na nivou od 150 odsto iz prošle godine. To je pre svega opština Ulcinj, ali dobre pokazatelje imaju i Bar, Tivat, Kotor, pa i Budva“, rekla je Tripković i dodala da je sa privatnim smštajem situacija šarenolika, ali i oni su svi blizu 100 odsto ostvarenog prometa iz 2019. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...