lista zemalja koje se pridružuju raste

Dženet Jelen pozvala kreditore da privremeno suspenduju obaveze Ukrajine

NovacSvetU fokusuVesti

21.7.2022 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dženet Jelen pozvala kreditore da privremeno suspenduju obaveze Ukrajine Dženet Jelen pozvala kreditore da privremeno suspenduju obaveze Ukrajine
Američka ministarka finansija Dženet Jelen (Janet Yellen) pozdravila je odluku grupe šest zemalja kreditora, uključujući SAD, da se suspenduju ukrajinske obaveze u servisiranju spoljnog... Dženet Jelen pozvala kreditore da privremeno suspenduju obaveze Ukrajine

Američka ministarka finansija Dženet Jelen (Janet Yellen) pozdravila je odluku grupe šest zemalja kreditora, uključujući SAD, da se suspenduju ukrajinske obaveze u servisiranju spoljnog duga.

Ona je pozvala druge zvanične i privatne kreditore da se pridruže ovim naporima.

Grupa poverilaca koja najavljuje takvu svoju nameru uključuje Kanadu, Francusku, Nemačku, Japan, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države, prenosi Reuters.

„Ponavljam poziv svim drugim bilateralnim zvaničnim i privatnim kreditorima da se pridruže ovoj inicijativi i pomognu Ukrajini dok se brani od ničim izazvanog i brutalnog rata Rusije, koji je imao razoran uticaj na ukrajinski narod i ekonomiju i efekte koji se prelivaju širom sveta“, rekla je Jelen.

Prethodno je Ukrajina zatražila od međunarodnih kreditora, uključujući zapadne sile i najveće svetske investicione kompanije, da zamrznu otplatu njenog duga na dve godine kako bi mogla da usmeri svoja sve manja finansijska sredstva na potiskivanje ruskih vojnih trupa, prenosi Reuters.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...